Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

Γενί Σαφάκ: Νότια της Καρπασίας η νέα ρότα Γιαβούζ

Νότια της Καρπασίας θα είναι η νέα ρότα του τουρκικού γεωτρύπανου Γιαβούζ, σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ η οποία αναφέρει ότι θα επιστρέψει αφού ολοκληρωθούν οι εργασίες συντήρησής του.

Συγκεκριμένα η εφημερίδα επικαλείται ενημερωμένες πηγές οι οποίες αναφέρουν ότι δεν έχουν καμιά σχέση οι ειδήσεις που παρουσιάζονται στον ελληνικό τύπο σχετικά με την παρουσία του Γιαβούζ στη Μερσίνα.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι η επιστροφή του Γιαβούζ είχε καθοριστεί από τότε που βγήκε αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του και πως αυτό το χρονοδιάγραμμα τηρήθηκε. Ανέφεραν ακόμη ότι είναι αστείος ο ισχυρισμός ότι το Γιαβουζ επέστρεψε στην Τουρκία λόγω ανεπάρκειας, προσθέτοντας ότι θα γίνουν οι εργασίες συντήρησης του πλοίου, επιδιορθώσεις, θα ολοκληρωθεί ο απαραίτητος εφοδιασμός και αλλαγή του προσωπικού και θα επιστρέψει στη θάλασσα με βάση τη νέα του ρότα.

Σε ερώτηση εάν το Γιαβούζ θα επιστρέψει στο ίδιο σημείο, οι πηγές της εφημερίδας ανέφεραν ότι “η νέα ρότα θα είναι πιο νότια από την περιοχή που είχε δραστηριοποιηθεί προηγουμένως. Η Τουρκία στο σημείο που έφτασαν τα πράγματα δεν είναι δυνατόν να υποχωρήσει σε εκείνη την περιοχή”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα η γεώτρηση Karpaz-1του Γιαβούζ στον Κόλπο της Αμμοχώστου έφτασε σε σημαντικό βάθος και έκανε αξιόλογη εργασία. 
 
ΠΗΓΗ philenews / ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου