Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019

Ιταλία: Να σεβαστεί η Τουρκία τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας

Σε ανακοίνωση προέβη η Ιταλική Κυβέρνηση μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τις παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου. Η Ιταλία μέσα από την ανακοίνωση καλεί την Τουρκία να επανέλθει σε μια πιο εποικοδομητική στάση το συντομότερο δυνατό αλλά και να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

«Η Ιταλία ανησυχεί για τις παράνομες δραστηριότητες που πραγματοποιεί το τουρκικό σκάφος Γιαβούζ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, νότια του νησιού.

Επαναλαμβάνουμε το αίτημά για σεβασμό στα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου και να αποφεύγονται οι παράνομες ενέργειες στην περιοχή.
Τον Ιούλιο, το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων αποφάσισε πολιτικά μέτρα ώστε να ανταποκριθεί στις τουρκικές πρωτοβουλίες στην Ανατολική Μεσόγειο, σε πλήρη αλληλεγγύη με την Κύπρο. Αποφάσισε επίσης να παραμείνει στην ουσία. Με τους εταίρους μας, επιλέξαμε μια σταθερή αλλά σταδιακή και αναστρέψιμη προσέγγιση για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μια αποκλιμάκωση της έντασης στην ανατολική Μεσόγειο. Ελπίζουμε ειλικρινά ότι αυτό το αποτέλεσμα να είναι ακόμα δυνατό και ελπίζουμε ότι η Τουρκία θα επανέλθει σε μια πιο εποικοδομητική στάση το συντομότερο δυνατό.»

ΠΗΓΗ pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου