Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Κατέρριψε τουρκικό UAV στην Τρίπολη o στρατός του Χαλίφα Χαφτάρ

Σε χωματερή τουρκικών μη επανδρωμένων μετατρέπεται η Λιβύη, καθώς ο νικηφόρος στρατός του Χαλίφα Χαφτάρ κατέρριψε ένα ακόμα τουρκικό drone τύπου TB2.
Τουρκικό drone κοντά στην Τρίπολη ισχυρίζεται ότι κατέρριψε ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA), υπό τον στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ, λίγες ημέρες μετά τη Διάσκεψη του Βερολίνου για τον λιβυκό εμφύλιο πόλεμο.
«Οι Εναέριες Δυνάμεις του Λιβυκού Εθνικού Στρατού κατέρριψαν τουρκικό drone, το οποίο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Μιτίκα και προσπάθησε να πλήξει στρατιωτικές μας μονάδες στην Τρίπολη» γνωστοποίησε ο LNA, στο Facebook.

Μέχρι στιγμής, η Τουρκία δεν έχει προβεί σε κάποια επίσημη τοποθέτηση σχετικά με τους ισχυρισμούς του LNA.


Πυραυλική επίθεση στο αεροδρόμιο Μίτιγκα

Νωρίτερα διακόπτονταν οι πτήσεις στο αεροδρόμιο Μίτιγκα στη Λιβύη, το μοναδικό σε λειτουργία στην πρωτεύουσα της χώρας, έπειτα από την εκτόξευση ρουκετών, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος των δυνάμεων της κυβέρνησης εθνικής ενότητας της Τρίπολης.
Το διεθνές αεροδρόμιο Μίτιγκα έγινε στόχος «έξι ρουκετών Grad», μία ενέργεια που συνιστά «κατάφωρη απειλή» στην ασφάλεια της κυκλοφορίας των αεροσκαφών και «μία νέα παραβίαση της εκεχειρίας», η οποία εφαρμόσθηκε στις 12 Ιανουαρίου μεταξύ των εμπολέμων πλευρών, δήλωσε ο εκπρόσωπος των στρατιωτικών δυνάμεων της κυβέρνησης της Τρίπολης Μοχάμαντ Γκνούνου.
Σύμφωνα με την τουρκική Daily Sabah, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Τρίπολης υπό τον αλ Σάρατζ ανέφερε πως υπεύθυνες για την επίθεση είναι «οι δυνάμεις του πραξικοπηματία Στρατάρχη Χάφταρ».



 ΠΗΓΗ pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου