Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Η παραδειγματική αντίσταση της Ελλάδας - Κακόβουλες ΜΚΟ εκμεταλλεύονται ψυχές - Η ασύμμετρη απειλή ως μορφή μικρού πολέμου

Η παραδειγματική αντίσταση της Ελλάδας
Του Ν. Λυγερού

Μπορεί η Τουρκία να ανακοινώνει με θεαματικό τρόπο στην Ευρώπη ότι θα την πλημμυρίσει με λαθρομετανάστες αλλά η πραγματικότητα είναι θεμελιακά διαφορετική γιατί θεωρούσε ότι η Ελλάδα δεν θα προβάλει καμία άμυνα στα σύνορά της και ότι σε κάθε περίπτωση δεν θα ήταν αποτελεσματική. Είχε υπολογίσει ότι η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να σταθεί στα πόδια της. Όμως η αποφασιστικότητα της πολιτικής εξουσίας και η αποτελεσματικότητά του Ελληνικού στρατού την ξάφνιασε. Kαι πρέπει τώρα να παραδεχθεί την αποτυχία της και σε αυτήν την βάρβαρη προσπάθεια εκβιασμού που ήθελε να καλύψει τεχνητά την ήττα της σε στρατιωτικό
επίπεδο που δεν περίμενε ενώ ήταν σίγουρο ότι η Ρωσία θα συνέχιζε την διαχρονική της συμμαχία με τη Συρία ακριβώς όπως το έκανε και επί σοβιετικής εποχής. Η Τουρκία δεν περίμενε από στην Ελλάδα αξιόλογες κινήσεις αντίστασης στην θέλησή της. Μάλιστα αυτή η αντίσταση προκάλεσε και τον θαυμασμό των Ευρωπαίων αφού απέδειξε ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο σταθερό σημείο στην περιοχή αλλά και σταθεροποιητής σε περίπτωση κρίσης. Και αυτό το γεγονός αποτελεί για την πατρίδα μας μία προστιθέμενη αξία για την παρουσία της στην Ανατολική Μεσόγειο. Διότι παρόλο που δέχτηκε αυτή τη βάρβαρη ασύμμετρη απειλή από την πλευρά της Τουρκίας κράτησε άμυνα αποτελεσματικά όπως θα πρέπει να το κάνει και με τα ενεργειακά.


Κακόβουλες ΜΚΟ εκμεταλλεύονται ψυχές
Του Ν. Λυγερού

Δεν φτάνει που η Τουρκία χειραγωγεί και διακινεί με τον πιο βάρβαρο τρόπο τους λαθρομετανάστες για να ασκήσει πίεση πάνω στην Ευρώπη, έχουμε και τις ΜΚΟ στην Ελλάδα που εκμεταλλεύονται την καλή βούληση αυτών των ανθρώπων και τους πουλούν ακόμα και ληγμένα εισιτήρια στη Λέσβο. Τους στέλνουν πρώτα μηνύματα που ψευδώς τους ανακοινώνουν ότι θα έρθει καράβι να τους πάει στον Πειραιά ή στην Σάμο και τους κατεβάζουν στο λιμάνι χωρίς να υπάρχει λόγος εκτός από το να τους πάρουν τα τελευταία τους χρήματα. Έτσι τα πράγματα στην Μόρια έχουν χειροτερέψει. Το θέμα είναι ότι οι ΜΚΟ δεν μπορούν πια να σταθούν στη Λέσβο και προσπαθούν να πάρουν ό,τι γίνεται με κάθε τρόπο ακόμα και τον πιο ανορθόδοξο. Αυτό σημαίνει ότι το θέμα με τις ΜΚΟ και την δράση τους στην Ελλάδα έχει φτάσει στα όρια και ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για να αφοπλιστούν οι κινήσεις τους ακόμα και στο πλαίσιο της εκμετάλλευσης των λαθρομεταναστών. Άλλωστε πρέπει να ενισχυθεί η παρουσία της Ελλάδας στα νησιά, γιατί μετά την αποτυχία της προσπάθειας της Τουρκίας να περάσουν όλοι από τον Έβρο, θα μετακινηθεί το βάρος προς την νησιωτική περιοχή και θα πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα για να αφοπλίσουμε αμέσως τέτοιου είδους επιχειρήσεων.

Η ασύμμετρη απειλή ως μορφή μικρού πολέμου

Του Ν. Λυγερού
 
Με την ασύμμετρη απειλή που προκαλεί στα σύνορά μας η Τουρκία εφαρμόζει τακτικές μικρού πολέμου, δηλαδή guerilla με ανεπίσημο τρόπο. Έτσι με ελάχιστες δυνάμεις αλλά σπρώχνοντας μεγάλη μάζα ανθρώπων, προσπαθεί να μεγιστοποιήσει τις φθορές εντός του συστήματος του αντιπάλου, ο οποίος στην προκειμένη περίπτωση είναι η Ελλάδα αλλά και όλη η Ευρωπαϊκή Ένωση. Έτσι οι πράξεις της εντάσσονται στο πλαίσιο της πολεμολογίας, αλλά επειδή δεν έχουν στρατηγικό βάθος και ποντάρουν αποκλειστικά πάνω στα λάθη του αντιπάλου, δεν έχουν αποτελέσματα απτά, διότι η Ελλάδα αντιστέκεται και ορθολογικά σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, αλλά και στρατηγικά με την αποτελεσματικότητα του Ελληνικού Στρατού και της Ελληνικής Αστυνομίας. Ακόμα και τώρα η απόφαση της Τουρκίας να δημιουργήσει καταυλισμό στην Αδριανούπολη, είναι επί της ουσίας μία αποδοχή της αποτυχίας της προσπάθειάς της και είναι ένας τρόπος να μην παραδεχθεί το λάθος της και στους λαθρομετανάστες. Αλλά δεν είναι μια κίνηση τακτικής όπως προσπάθησαν να το ερμηνεύσουν μερικοί μη ειδικοί, διότι πολύ απλά θα το είχε κάνει από την αρχή. Απλώς δεν της βγήκε η ασύμμετρη απειλή και λόγω έλλειψης στρατηγικής και τώρα έκανε πάλι διορθωτική κίνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου