Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Τα "αποδεικτικά στοιχεία" που πρόβαλε η Ελλάδα στην ΕΕ για τα γεγονότα στον Έβρο(Βίντεο)

Τις ελληνικές θέσεις για την κατάσταση που έχει διαμορφώσει στα ελληνοτουρκικά σύνορα η Τουρκία και ο Ερντογάν παρουσίασαν την Τετάρτη στο συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, ενώ στη συνέχεια παραχώρησαν και συνέντευξη Τύπου.

Ο κ. Γεραπετρίτης επισήμανε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια «πραγματική απειλή μαζικής εισροής» με τη χειραγώγηση ανθρώπων για πολιτικούς σκοπούς, ενώ πρόσθεσε ότι ήδη από τον Ιούλιο του 2019, οι τουρκικές αρχές είχαν απειλήσει ρητά ότι πρόκειται να κάνουν ό,τι συνέβη σήμερα.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επέμεινε στο γεγονός ότι οι Τούρκοι συνοριοφύλακες προμήθευαν τους μετανάστες με δακρυγόνα και άλλα αντικείμενα, προκειμένου να καταστρέψουν το φράχτη, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, σημείωσε ότι αυτές οι πολιτικές της Τουρκίας «είναι πολύ επικίνδυνες ακόμα και για την περιφερειακή σταθερότητα».
Οι τρεις υπουργοί παρουσίασαν τόσο στους Ευρωπαίους ομολόγους τους, όσο και στους δημοσιογράφους ντοκουμέντα των τουρκικών κινήσεων στα σύνορα.
Όπως γνωστοποίησε σήμερα με ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότης Μηταράκης, οι υπουργοί έδειξαν κι ένα βίντεο από τις… δραστηριότητες του Ερντογάν και της Τουρκίας.
ΠΗΓΗ pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου