Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Η Αμερική στηρίζει την Ελλάδα - Η αποτυχημένη επίθεση της Τουρκίας

Η Αμερική στηρίζει την Ελλάδα
Του Ν. Λυγερού

Μετά από ενημέρωση εκ μέρους του Πρωθυπουργού δεν είναι μόνο το State Department που εκφράστηκε θετικά για την Ελλάδα αλλά και ο ίδιος ο Πρόεδρος των ΗΠΑ. Μπορεί να είναι αυτονόητο ότι η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να επιβάλει την νομοθεσία της στα σύνορα, αλλά είναι ακόμα καλύτερο όταν το αποδέχονται και μεγάλες δυνάμεις σαν τις ΗΠΑ και βέβαια την Ευρωπαϊκή Ένωση, διότι αποδεικνύουν έμπρακτα ότι δεν κρατούν μια ουδέτερη
στάση προς τις προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας. Έτσι η τελευταία έκανε άλλη μία πράξη που αποδεικνύει με πόση βαρβαρότητα διαχειρίζεται τους λαθρομετανάστες, πώς τους χειραγωγεί και πώς λειτουργεί ως διακινητής σε όλη αυτήν την υπόθεση. Το γεγονός ότι οι ΗΠΑ πήραν το μέρος της Ελλάδας είναι κι αυτό ενδεικτικό της αλλαγής φάσης που υπάρχει με την Τουρκία. Διότι οι ΗΠΑ βλέπουν όλο και πιο ξεκάθαρα πόσο αναξιόπιστη είναι η Τουρκία και πόσα προβλήματα δημιουργεί εντός της συμμαχίας του ΝΑΤΟ. Έτσι το συμμαχικό πλαίσιο μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ είναι όλο και πιο ενεργό, διότι η σταθερότητα είναι το ζητούμενο.

Η αποτυχημένη επίθεση της Τουρκίας
Του Ν. Λυγερού

Η εξουσία της Τουρκίας δεν είχε προβλέψει ότι η Ελλάδα θα αντιστεκόταν τόσο ορθολογικά και αποτελεσματικά στην ασύμμετρη απειλή της μέσω της εισροής των λαθρομεταναστών που χειραγωγεί και διακινεί. Είχε υπολογίσει ότι η πρόσβαση στα σύνορα θα ήταν χαλαρή κι ότι στο τέλος θα είχε υποστεί κόστος και η Ελλάδα απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αντιθέτως η τελευταία ήρθε να ενισχύσει με ξεκάθαρο τρόπο την πατρίδα μας, διότι βλέπει τις παράλογες κινήσεις της Τουρκίας. Η αποτελεσματική μας άμυνα στο Βόρειο Έβρο ανάγκασε ήδη μια μετακίνηση του μετώπου πιο νότια. Και γενικότερα η αντιμετώπιση των λαθρομεταναστών στη Θράκη απέδειξε ότι δεν είναι τόσο εύκολη περιοχή για τον διακινητή που αποτελεί η Τουρκία. Είναι αναμενόμενο να υπάρχει λοιπόν μια μετάθεση του μετώπου και γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε προσεχτικοί στα νησιά μας και ειδικά στα πιο μικρά που δεν έχουν κλασικές υποδομές αντιμετώπισης μαζικής μετακίνησης. Η Τουρκία θα προσπαθήσει και από αυτήν την πλευρά και θα πρέπει να αντισταθούμε και εκεί για να φανεί παντού ότι το σχέδιο δεν λειτουργεί. Κι ότι ήταν άλλη μια αποτυχημένη απόπειρα της Τουρκίας να εκμεταλλευτεί με ύπουλο τρόπο τους λαθρομετανάστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου