Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

Επίσημο: Στην Αθήνα οι κληρώσεις της UEFA

Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, έκανε γνωστό πως η UEFA ανέθεσε την κλήρωση για τους ομίλους του Champions League της επόμενης σεζόν στην Αθήνα.
Όπως είχε γίνει νωρίτερα γνωστό, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Αλεξάντερ Τσέφεριν, ενθουσιάστηκε με την ελληνική φιλοξενία στο διάστημα που βρέθηκε στην Αθήνα και συνομίλησε με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο ισχυρός άνδρας της UEFA, λόγω και των ελάχιστων κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας, ήθελε οι ευρωπαϊκές κληρώσεις σε Champions League και Europa League, αλλά και η απονομή των βραβείων να διεξαχθούν στην Ελλάδα.


Κάτι που τελικά έγινε γνωστό μετά την ανακοίνωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα:
«Με ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA οι κληρώσεις του Champions League, του Europa League, οι βραβεύσεις ποδοσφαιριστών και οι σχετικές παράπλευρες εκδηλώσεις, θα πραγματοποιηθούν φέτος τον Οκτώβριο στην Αθήνα, στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Η επιλογή της Ελλάδας από την UEFA συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα μας, καθώς πρόκειται για την πρώτη μεγάλη εκδήλωση της UEFA μετά τα περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Η απόφαση της UEFA συμβάλλει καθοριστικά στην παγκόσμια προβολή της Ελλάδας, ως μιας σύγχρονης ασφαλούς χώρας, που είναι σε θέση να φιλοξενεί διοργανώσεις αυτού του επιπέδου.» αναφέρει η ανακοίνωση.
Ο Στέλιος Πέτσας επισήμανε επίσης πως καθοριστικό γεγονός για την οριστικοποίηση της συμφωνίας ήταν η τηλεφωνική επικοινωνία που είχε τις προηγούμενες μέρες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της UEFA.
Η εκτελεστική επιτροπή της UEFA αποφάσισε ομόφωνα οι κληρώσεις να διεξαχθούν στην Αθήνα τον ερχόμενο Οκτώβριο (1 και 2 του μηνός). Κάθε χρόνο, η συγκεκριμένη κλήρωση, αλλά και οι βραβεύσεις των κορυφαίων αθλητών γίνονταν στο Μονακό προς τα τέλη Αυγούστου.

ΠΗΓΗ sputniknews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου