Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021

Θρασύτατες κατηγορίες Ερντογάν! Πήρε απάντηση με ανατροπή (ΒΙΝΤΕΟ)

Σάββας Καλεντερίδης: Ο Ερντογάν αναβιώνει το εξπρές του μεσονυκτίου στην Τουρκία! Θρασύτατες κατηγορίες για την πυρπόληση Τζαμιού

Την υπογραφή της συμφωνίας για την εκμετάλλευση του βυθοτεμαχίου 5 της Κυπριακής ΑΟΖ από την Exxon Mobil και την Qatar Energy καθώς και την ανατροπή στην υπόθεση πυρπόλησης του Μεγάλου Τζαμιού στη Λάρνακα σχολίασε ο Σάββας Καλεντερίδης.


Ο γεωπολιτικός αναλυτής, συγγραφέας, αρθρογράφος, εκδότης και επικεφαλής του www.infognomonpolitics.gr, Σάββας Καλεντερίδης στην εκπομπή ZOOM, στις 10 Δεκεμβρίου 2021.



Το ρεπορτάζ

Την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021, υπογράφηκε το Συμβόλαιο Έρευνας και Αναλογικού Καταμερισμού Παραγωγής και η Άδεια Έρευνας Υδρογονανθράκων, που αφορούν στην αδειοδότηση του Τεμαχίου 5 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας στην κοινοπραξία των εταιρειών ExxonMobil και Qatar Energy.

Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο παρουσία των εκπροσώπων της αδειούχου κοινοπραξίας, των πρέσβεων των ΗΠΑ και του Κατάρ, καθώς και αξιωματούχων του Κράτους, η υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας (ΥΕΕΒ) Νατάσα Πηλείδου υπέγραψε, εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, το Συμβόλαιο Έρευνας και Αναλογικού Καταμερισμού Παραγωγής και την Άδεια Έρευνας Υδρογονανθράκων για το Τεμάχιο 5 της κυπριακής ΑΟΖ, με την ExxonMobil Exploration and Production Cyprus (Offshore) Limited (διαχειρίστρια, ποσοστό 60%) και την Qatar Petroleum International Upstream LLC (ποσοστό 40%).


Εκ μέρους της κοινοπραξίας, το Συμβόλαιο υπέγραψαν ο κ. Βαρνάβας Θεοδοσίου, διευθύνων σύμβουλος της ExxonMobil Cyprus και ο διευθυντής της Qatar Energy για Διεθνείς Δραστηριότητες Παραγωγής και Έρευνας (International Upstream and Exploration) κ. Ali Al-Mana.

Διαβάστε τη συνέχεια στον παρακάτω σύνδεσμο:

Κύπρος: Έπεσαν οι υπογραφές για το Τεμάχιο 5 της ΑΟΖ με ExxonMobil – Qatar Energy


Θεαματική ανατροπή στα περί «αντι-ισλαμισμού» και «ρατσισμού» τουρκικά προπαγανδιστικά αφηγήματα γύρω από την υπόθεση απόπειρας εμπρησμού του ιστορικού οθωμανικού Μεγάλου Τζαμιού στη Λάρνακα, αφού τελικά ο δράστης δεν είναι Έλληνας της Κύπρου ή Χριστιανός, αλλά Σύρος Μουσουλμάνος αιτητής ασύλου.

Διαβάστε τη συνέχεια στον παρακάτω σύνδεσμο:

Ο Σύρος αιτητής ασύλου και τα «fake news» για τον «εμπρησμό» του Μπουγιούκ Τζαμί Λάρνακας

 

ΠΗΓΗ infognomonpolitics

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου