Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

Αμερικανοί γραφειοκράτες “αγαπούν” Τουρκία… πάνε να σώσουν Ερντογάν

Ένα σπουδαίο μέρος του νομοσχεδίου των γερουσιαστών Ρόμπερτ Μενέντεζ και Μάρκο Ρούμπιο, που ψηφίστηκε ως “κομμάτι” του προϋπολογισμού του αμερικανικού Πενταγώνου, είναι η αναφορά στη σημαντική τριμερή συνάντηση της Ελλάδας, του Ισραήλ και της Κύπρου με τη συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι η γνωστή ως 3 συν 1, η οποία ξεκίνησε εντυπωσιακά με τους Ρεπουμπλικάνους και τείνει να εξαφανιστεί με τους Δημοκρατικούς για χάρη της Τουρκίας.

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL

Δυστυχώς το γραφειοκρατικό παλιό σύστημα επανήλθε …δριμύτερο και δείχνει τάσεις να “σκοτώσει” εκείνη τη σημαντική πρωτοβουλία του πρώην υπουργού των Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο. Και όλα γίνονται για τα “μάτια” του Ταγίπ Ερντογάν. Ναι του αυταρχικού ηγέτη της Τουρκίας, όπως τον χαρακτήρισε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν. Οι γερουσιαστές Μενέντεζ και Ρούμπιο συμπεριέλαβαν το παραπάνω σχήμα στο νόμο για την αμυντική σχέση της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών, και έτσι θα υποχρεωθεί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να επιτρέψει να ξεκινήσουν οι διαδικασίες πραγματοποίησης της συνάντησης.

Για το θέμα αυτό, έχει αναφερθεί ο δημοσιογράφος και αναλυτής Μιχάλης Ιγνατίου κατά την παρουσία του στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού OPEN με την Πόπη Τσαπανίδου. Ο δημοσιογράφος σημείωσε τα εξής, αναφερόμενος στη μεγάλη βοήθεια που προσφέρουν οι φιλέλληνες γερουσιαστές, με πρωταγωνιστή, όπως πάντα, τον Ρόμπερτ Μενέντεζ: Στο νόμο αναφέρεται πλέον ότι το σχήμα συνεργασίας 3+1 μεταξύ της Κύπρου, της Ελλάδας, του Ι+1:σραήλ και των Ηνωμένων Πολιτειών υπήρξε ένα επιτυχημένο φόρουμ συνεργασίας σε ενεργειακά ζητήματα και θα πρέπει να επεκταθεί ώστε να συμπεριλάβει άλλους τομείς κοινού ενδιαφέροντος για τις τέσσερις χώρες.  

                                                 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ  defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου