Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021

Ρεζίλι ο Ερντογάν για το τζαμί Λάρνακας, όμως…

Του ΛΑΖΑΡΟΥ Α. ΜΑΥΡΟΥ
Από το apopseis

ΕΓΙΝΕ… «Τούρκος απ’ τον θυμό του» κι έσπευσε να εκτοξεύσει φοβερές απειλές εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας ο Ερντογάν για την δήθεν… πυρπόληση μουσουλμανικού τεμένους στη Λάρνακα.

– Και έγινε ρεζίλι, ευθύς αμέσως, ο εν λόγω Ερντογάν. Διότι μουσουλμάνος Σύρος με ψυχολογικά προβλήματα ήταν τελικά ο δράστης ο οποίος άναψε δυο εφημερίδες κι έκαψε λίγο την πόρτα του τεμένους επειδή αγανάκτησε με τον εκεί χότζα που του αρνήθηκε… φιλοξενία.

ΑΛΛΑ υπήρξαν και πολύ χειρότερα, και αιματηρά, και δολοφονικά στο παρελθόν της επιτήδεια στημένης ιστορίας βανδαλιστικών επιθέσεων σε τουρκικά μνημεία και τζαμιά, οι οποίες, επιθέσεις, σκοπίμως και ψευδώς είχαν αποδοθεί σε Έλληνες δράστες.

ΔΥΟ διακεκριμένοι Τουρκοκύπριοι δημοσιογράφοι, δημοκρατικοί και αντι-Ντενκτασικοί, δολοφονήθηκαν στον τουρκομαχαλλά της Λευκωσίας 23 Απριλίου 1962, οι Αϊχάν Χικμέτ και Αχμέτ Μουζαφέρ Γκιουρκάν, επειδή την προηγούμενη μέρα είχαν δημοσιεύσει στην εβδομαδιαία τουρκοκυπριακή εφημερίδα τους «Τζουμχουριγιέτ» ότι, θα απεκάλυπταν τους Τούρκους δράστες της βομβιστικής ανατίναξης των τεμενών Μπαϊρακτάρη και Ομεριέ της Λευκωσίας που διαπράχθηκε στις 25 Μαρτίου 1962 και αποδόθηκε από την τουρκική προπαγάνδα σε Έλληνες Κυπρίους.

ΟΙ ΒΟΜΒΕΣ τουρκικής προβοκάτσιας στα δύο τζαμιά των ελληνικών περιοχών της εντός των τειχών Λευκωσίας, Μπαϊρακτάρη και Ομεριέ, προσχεδιασμένα αξιοποιήθηκαν από την διατεταγμένη τουρκική τρομοκρατική οργάνωση ΤΜΤ για την ψυχολογική προετοιμασία των τουρκικών όχλων ενόψει της ένοπλης τουρκικής επίθεσης της Τουρκανταρσίας που ξέσπασε 21η Δεκεμβρίου 1963.

– Κι αφού πέρασαν 48 χρόνια, ένας από τους Τούρκους δράστες της βομβιστικής επίθεσης στα τζαμιά της Λευκωσίας το 1962, στρατιωτικό στέλεχος τότε της ΤΜΤ στην Κύπρο, ο οποίος έφτασε στον βαθμό του απόστρατου στρατηγού στην Τουρκία, ομολογούσε περήφανος δημοσίως 23 Σεπτ. 2010 το επίτευγμά του ν’ ανατινάξουν τα δύο τζαμιά: Ο Τούρκος εν αποστρατεία στρατηγός Σαμπρί Γιρμιμπέσογλου.

ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ αποτελεσματικά, κατ’ επανάληψιν τουρκική μέθοδος σχεδιασμένης προβοκάτσιας:

– Διατεταγμένος Τούρκος πράκτορας του Γραφείου Ειδικού Πολέμου των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων προκάλεσε στην Θεσσαλονίκη την έκρηξη ενός εκρηκτικού μηχανισμού 5 Σεπτεμβρίου 1955 στο θεωρούμενο ως «σπίτι που γεννήθηκε ο Κεμάλ Ατατούρκ», γεγονός που αποτέλεσε την αφορμή για την προσχεδιασμένη από την τουρκική κυβέρνηση Μεντερές επίθεση των τουρκικών όχλων στην Κωνσταντινούπολη εναντίον της ελληνικής κοινότητας της Πόλης, του γνωστού έκτοτε ανθελληνικού πογκρόμ των Σεπτεμβριανών του ’55.

– Οι λεπτομέρειες της προβοκάτσιας ομολογήθηκαν μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα της 27ης Μαΐου 1960 στην Τουρκία, στη δίκη και για τα «Σεπτεμβριανά», η οποία καταδίκασε τον ανατραπέντα πρωθυπουργό Μεντερές σε θάνατο και τον έστειλε στην κρεμάλα.

ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ όμως από την πτώση και τον απαγχονισμό του πρωθυπουργού Μεντερές, προηγήθηκε ακόμα μία αποτελεσματική αντιγραφή της ίδιας μεθόδου:

Η  ΒΟΜΒΑ των ντενκτασικών της τρομοκρατικής ΤΜΤ,  7 Ιουνίου 1958, στο τουρκικό προξενικό Γραφείο Τύπου στον τουρκομαχαλά της Λευκωσίας. Ως βόμβα δήθεν της ΕΟΚΑ. Προκειμένου να εξωθήσουν και να εξαπολύσουν καθοδηγούμενους τους τουρκοκυπριακούς όχλους, ως αιμοβόρους και εμπρηστές, εναντίον των αμάχων Ελλήνων της Λευκωσίας, των περιουσιών και των εκκλησιών τους, ώστε να ακολουθήσει, με συνεργούς τους Εγγλέζους, 12 Ιουνίου 1958 η σφαγή των Κοντεμενιωτών από τους Τούρκους στο Κιόνελι.

– ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ότι Τούρκοι ήσαν οι δράστες της βόμβας της  7ης Ιουνίου 1958 στο τουρκικό Γραφείο Τύπου, το ομολόγησε ο ίδιος ο αρχηγός τους ο Ραούφ Ντενκτάς μετά από 26 χρόνια, σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο βρετανικό κανάλι ITV 26.6.1984.

ΕΙΝΑΙ συστηματική παλαιόθεν τουρκική μέθοδος.

Πρόχειρη στο κρατικό DNA διά πάσαν χρήσιν, όποτε κριθεί χρήσιμη.

Οι επιμελείς μελετητές της Τουρκίας μπορούν να τεκμηριώσουν… σε τόμους ειδικών βιβλίων το πλήθος των γεγονότων που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

ΓΙ ΑΥΤΟΝ τον λόγο, ακόμα και η αιματηρή απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016 εναντίον του Ερντογάν, δημιούργησε έντονες υποψίες ότι ήταν δικής του επινόησης ή συμβολής και αξιοποίησης για να εδραιώσει την δική του μονοκρατορία στην Τουρκία.

Για το ίδιο λόγο, πλήθος Τούρκοι υποπτεύονται ότι ακόμη και η προχθεσινή είδηση για βόμβα σε αυτοκίνητο της αστυνομικής συνοδείας του Ερντογάν, ήταν… δικής του επινόησης.

ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΟ είναι, εν πάση περιπτώσει, το καθήκον της Αστυνομίας της Κυπριακής Δημοκρατίας να έχει υπό διαρκή 24ωρη επιτήρηση με ηλελτρονικές κάμερες, όλα τα μουσουλμανικά τεμένη στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου, ελεύθερα προσβάσιμα στους πληθυνόμενους μουσουλμάνους που ως παράτυπους μετανάστες και «πρόσφυγες» διοχετεύουν συστηματικά και προσχεδιασμένα στην Κύπρο οι Τούρκοι κατακτητές.

 ΠΗΓΗ apopseis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου