Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021

Τα F-16 Block 30 απέδειξαν ότι δεν είναι για πέταμα… Γερόλυκοι σε δράση

Με μεγαλύτερη εμπειρία, νέα ερεθίσματα και αεροπορικές γνώσεις διαλειτουργικότητας, οι «κεραυνοί» της 330 Μοίρας με τους «γερόλυκους» των F-16, τα Block 30 επέστρεψαν πριν λίγες ημέρες από το Albacete της Ισπανίας. Εκεί έλαβαν μέρος στην 4η εκπαιδευτική σειρά αέρος για το 2021, στο γνωστό σχολείο του TLP (Tactical Leadership Programme), στο οποίο οι ίδιοι οι ιπτάμενοι αξιολογούνται και βαθμολογούνται από τους συναδέλφους τους με τους οποίους πετάνε φτερό με φτερό.

ΤΟΥ Γ.Σ.
ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL


Ωστόσο μπορεί τα Block 30 να είναι η «παλιοσειρά» των F-16, αλλά σίγουρα αυτά τα μαχητικά που δίνουν κάθε μέρα τον δικό τους αγώνα, δεν είναι ακόμα για παλιοσίδερα… Στην αεροπορική βάση Los LIanos, που φιλοξενεί το σχολείο, ο πιο παλιός αλλά ιδιαίτερα αξιοπιστία τύπος των Ελληνικών F-16, όπως λένε από το Επιτελείο, έδωσε ηχηρό παρόν. Τα Ελληνικά «γεράκια» της 330 σύμφωνα με πληροφορίες, απέσπασαν τα πιο ευμενή σχόλια από τους εκπαιδευτές αλλά και τους συναδέλφους τους των άλλων αποστολών που έλαβαν μέρος στην 4η σειρά του 2021.

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης οι Μοίρες ανέλαβαν αποστολές σύμφωνες με την αποστολή τους τόσο σε Εθνικό όσο και σε Νατοϊκό πλαίσιο, με σκοπό την εξοικείωση και τη συνεργασία όλου του προσωπικού, σύμφωνα με τα πρότυπα και τις διαδικασίες του ΝΑΤΟ. Και μπορεί να μην είχαμε και φέτος Έλληνα «Best Warrior» (σ.σ. σίγουρα δεν είναι εύκολη η διαγωνιστική διαδικασία ενώ είναι βέβαιο πως δεν μπορεί κάθε χρόνο την πρωτιά να την έχει Έλληνας όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια), όμως είναι βέβαιο πως αυτό το σχολείο μόνο οφέλη μπορεί να δώσει στους μετέχοντες καθώς εκεί τα «γεράκια» της 330 είδαν πολλά μαχητικά είτε ίδιας ηλικίας με τα δικά τους Block 30, είτε πολύ νεότερα με αυξημένες δυνατότητες που βοηθούν σημαντικά τις δεξιότητες που έχει αναπτύξει ο αεροπόρος. 

                                          ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου