Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022

Μάζης Ι.: Ο Ακάρ εκμεταλλεύεται τη συγκυρία του Καζακστάν & εκτοξεύει ωμές απειλές/Ενημέρωση & Σκέψη(Βίντεο)

Ο καθηγητής Γεωπολιτικής Ιωάννης Μάζης στην εκπομπή "Mega Σαββατοκύριακο" (09-01-2022). 

Ο κ. Μάζης τόνισε πως ο Χουλουσί Ακάρ εκμεταλλεύεται τη συγκυρία του Καζακστάν και τον ρόλο της Τουρκίας προκειμένουν να προβεί σε εκτόξευση ωμών απειλών.

Συνέχισε λέγοντας ότι αυτή τη στιγμή η Τουρκία με εργαλείο τη μουσουλμανική αδελφότητα προσπαθεί να παρέχει υπηρεσίες στη Δύση στην αναταραχή που εξελίσσεται στο Καζακστάν. Πουλάει εξυπηρέτηση στους Αμερικανούς αυτή τη στιγμή στο Καζακστάν και αυτόματα οι ΗΠΑ

της έδωσαν ένα δώρο, τον East Med. Ο Ακάρ προσφέρει μεγάλη υπηρεσία στην ελληνική στρατηγική σκέψη, γιατί αποδεικνύει ότι με την Τουρκία δεν μπορείς να έχεις τη συμπεριφορά που θα είχες με οποιοδήποτε πολιτισμένο κράτος στον κόσμο. 

Οφείλουμε όπως είπε, να επιταχύνουμε τις διαδικασίες συμβασιοποιήσεως των νέων οπλικών συστημάτων και να μη χασομεράμε. Παράλληλ, θα πρέπει να δώσουμε μία νέα στρατηγική κατεύθυνση. 

Ο κ. Μάζης επεσήμανε πως την Τουρκία δεν την συμφέρει να κορυφώσει την ένταση με την Ελλάδα, ιδιαίτερα μετά την ελληνογαλλική αμυντική συμμαχία, ενώ εξίσου ισχυρό «όπλο» για τη χώρα μας είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Πηγή: MEGA TV

Πλάνα: MEGA TV

Το βίντεο είναι από το Ενημέρωση και Σκέψη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου