Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022

Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών: Προκλητική απάντηση με μειωτικούς χαρακτηρισμούς κατά Δένδια

Με μειωτικούς χαρακτηρισμούς κατά του Έλληνα ΥΠΕΞ, Νίκου Δένδια, και με τα γνωστά έωλα επιχειρήματα περί «ελληνικής προκλητικότητας» επέλεξε να απαντήσει το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών στις δηλώσεις Δένδια μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Πρίγκιπα Φαϊζάλ μπιν Φαρχάν αλ Σαούντ, με τις οποίες στηλίτευσε την απειλή πολέμου εναντίον της χώρας μας από την Τουρκία, την ώρα μάλιστα που διατηρεί απέναντι από τα ελληνικά νησιά την μεγαλύτερη αποβατική δύναμη της Μεσογείου.

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Τανζού Μπίλγκιτς, ανέφερε σε δήλωσή του πως «Αν στην περιοχή υπάρχει μια απειλή, αυτή πηγάζει από τις μονόπλευρες ενέργειες της Ελλάδας που αυξάνουν την ένταση».

Το Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών δια του εκπροσώπου του χαρακτηρίζει τις δηλώσεις Δένδια ως «παραλήρημα» και τις αναφορές του Έλληνα ΥΠΕΞ ως «λαϊκίστικους ισχυρισμούς αποκομμένους από την αλήθεια».

Τέλος επιχειρώντας να δώσει μια απάντηση σε αυτό που «πονάει» την Τουρκία αφού την εκθέτει παγκοσμίως, δηλαδή το casus belli απέναντι σε μια θεωρητικά σύμμαχο χώρα, ο εκπρόσωπος του Τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρει: «Απορρίπτουμε την προσπάθεια της Ελλάδας να χαρακτηρίσει ως απειλή την βούληση της χώρας μας να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της και να δημιουργήσει έτσι μια ψεύτικη αντίληψη».

Αυτή είναι η δήλωση του Τανζού Μπίλγκιτς, όπως αναρτήθηκε στο επίσημο λογαριασμό που διαθέτει του τουρκικού ΥΠΕΞ στο Twitter:

ΠΗΓΗ onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου