Κυριακή 8 Μαΐου 2022

Ευρωπαϊκό αδιέξοδο: Η Ουγγαρία διατηρεί το veto για το embargo στο ρωσικό πετρέλαιο – Στον αέρα το 6o κύμα κυρώσεων

 

Η Ουγγαρία, η Σλοβακία και η Τσεχία ζητούν παρατάσεις για τη συμμόρφωση με τα συγκεκριμένα μέτρα λόγω της μεγάλης εξάρτησής τους από τη ρωσική ενέργεια

Η Ουγγαρία συνέχισε να μπλοκάρει μια πρόταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα απαγόρευε τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου, καθυστερώντας ολόκληρο το πακέτο κυρώσεων του μπλοκ που έχει ως στόχο τον πρόεδρο Vladimir Putin για τον πόλεμο στην Ουκρανία, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν τις συνομιλίες τα οποία επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg σε δημοσίευμά του την Κυριακή 8 Μαΐου 2022

Χωρίς συμφωνία

Μια συνάντηση των 27 πρεσβευτών της ΕΕ έληξε σήμερα χωρίς συμφωνία, ενώ οι συνομιλίες αναμένεται να συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές τις οποίες επικαλείται το δημοσίευμα.
Η πρόταση της ΕΕ αποσκοπεί στην απαγόρευση του αργού μέσα στους επόμενους έξι μήνες και των διυλισμένων καυσίμων έως τις αρχές Ιανουαρίου.

Εξάρτηση από τη Ρωσία και συμβολισμός

Η Ουγγαρία, η Σλοβακία και η Τσεχία ζητούν παρατάσεις για τη συμμόρφωση με τα συγκεκριμένα μέτρα λόγω της μεγάλης εξάρτησής τους από τη ρωσική ενέργεια.
Η ΕΕ επεδίωκε να ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι την ημέρα της στρατιωτική παρέλαση της 9ης Μαΐου, την Ημέρα της Νίκης της Ρωσίας, η οποία τιμά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την επικράτηση επί της ναζιστικής Γερμανίας.

Σύνοδος υπουργών Εξωτερικών

Υπενθυμίζεται πως ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα διπλωματίας Josep Borrel, δήλωσε πως θα πραγματοποιηθεί σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης την ερχόμενη εβδομάδα σε περίπτωση που τα κράτη δεν καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με το embargo πετρελαίου κατά της Ρωσίας έως το Σαββατοκύριακο (14-15/5).

ΠΗΓΗ www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου