Σάββατο 16 Ιουλίου 2022

Παραλήρημα Ερντογάν για τα 6 χρόνια από το αποτυχημένο πραξικόπημα: "Θα χτίσουμε τη μεγάλη Τουρκία"

 

Στη συγκέντρωση ο Ερντογάν "έκλεισε" για άλλη μία φορά το μάτι στην ακροδεξιά, καθώς δίπλα του βρισκόταν ο πολιτικός του εταίρος, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Έξι χρόνια συμπληρώθηκαν χθες από την νύχτα που σημάδεψε την μοίρα και την πορεία της Τουρκίας και την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος. Για την επέτειο αυτή έκανε ομιλία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 6 χρόνων από το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, το επιτελείο του Ερντογάν έστησε ένα σόου στην κεντρική πλατεία της Κωνσταντινούπολης.

Όπως μετέδωσε το mega, στη συγκέντρωση ο Τούρκος πρόεδρος έκλεισε για άλλη μία φορά το μάτι στην ακροδεξιά, καθώς δίπλα του βρισκόταν ο πολιτικός του εταίρος, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Μεταξύ άλλων ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε πως ότι έγινε πριν από έξι χρόνια δεν θα επαναληφθεί στην Τουρκία. Επιπλέον, υπογράμμισε πως οι υπεύθυνοι που βρίσκονται πίσω από το πραξικόπημα θα πληρώσουν και ότι σκοπός του είναι να κάνει την Τουρκία μεγάλη.


Τσαβούσογλου: Η τρομοκρατία δεν έχει εθνικότητα, εθνότητα ή θρησκεία

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος με άρθρο του στην εφημερίδα "Τα Νέα" ανέφερε ότι "η τρομοκρατία δεν έχει εθνικότητα, εθνότητα ή θρησκεία", εστιάζοντας στις ενέργειες και τις "εκκαθαρίσεις" της Τουρκίας μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου του 2016.

"Αν η απόπειρα πραξικοπήματος είχε πετύχει θα υπήρχε μια πολύ διαφορετική Τουρκία σήμερα. Η δημοκρατία δεν θα υπήρχε και τα θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες θα είχαν ανασταλεί επ' αόριστον. Το έθνος θα είχε πέσει στα χέρια μιας εξτρεμιστικής κυβέρνησης", σημείωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Αναφερόμενος στην "τρομοκρατική οργάνωση" (όπως την αποκαλεί η Τουρκία) FETO του Φετουλάχ Γκιουλέν, του αυτοεξόριστου ιμάμη που ο Ερντογάν πιστεύει ότι βρίσκεται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος, ο Τούρκος ΥΠΕΞ τονίζει ότι συνιστά απειλή για όλη την ανθρωπότητα.


"Η καλά σχεδιασμένη και εκτεταμένη διείσδυση μελών της οργάνωσης FETO και προσηλυτισμένων στον στρατό, στις δυνάμεις ασφαλείας, στο δικαστικό σώμα και σε πολυάριθμους κυβερνητικούς θεσμούς, συμπεριλαμβανομένου του υπουργείου μου, πραγματοποιήθηκε επί δεκαετίες με μυστικότητα για ένα γενικό σχέσιο του οποίου η τελική φάση ξεκίνησε στις 15 Ιουλίου του 2016" σημειώνει ο Τσαβούσογλου.

Στο άρθρο του, ο Τούρκος ΥΠΕΞ αναφέρεται επίσης στην "αποφασιστική εκκαθάριση" του δημόσιου τομέα, του στρατού, αλλά του ιδιωτικού τομέα στην οποία προχώρησε η Άγκυρα μετά το 2016, επισημαίνοντας πάντως ότι ο "επικεφαλής της τρομοκρατικής οργάνωσης" εξακολουθεί να διαμένει στις ΗΠΑ: "Η κυβέρνησή μας ζητά εδώ και χρόνια την έκδοση του Γκιουλέν από τις ΗΠΑ στην Τουρκία αλλά και την έκδοση των μελών του FETO από ευρωπαϊκές χώρες. Δυστυχώς, αυτά τα αιτήματα δεν έχουν εκπληρωθεί".

ΠΗΓΗ https://www.thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου