Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022

Η Φινλανδία συνεχίζει να συντονίζει την ανάπτυξη των ευρωπαϊκών χερσαίων μαχητικών δυνατοτήτων

 

Η Φινλανδία θα συνεχίσει να ενεργεί ως επικεφαλής κράτος και η φινλανδική εταιρεία Patria ως βιομηχανικός συντονιστής. [Patria Group]

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε 95 εκατ. ευρώ για τη δεύτερη φάση του έργου FAMOUS. Σκοπός του ευρωπαϊκού έργου «European Future Highly Mobile Augmented Armoured Systems» είναι η ανάπτυξη των τεχνολογιών και των επιδόσεων των μελλοντικών τεθωρακισμένων οχημάτων και η βελτίωση των δυνατοτήτων μάχης στο έδαφος.

Η κοινοπραξία FAMOUS, η οποία εξελίσσεται εντός του δημοσιονομικού πλαισίου του Ευρωπαϊκού Ταμείου Άμυνας (EDF) της ΕΕ, περιλαμβάνει σήμερα 18 ευρωπαϊκές αμυντικές εταιρείες από τη Φινλανδία, το Βέλγιο, τη Δανία, τη Λετονία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Αυστρία, την Ελλάδα και τη Νορβηγία. Η Φινλανδία θα συνεχίσει να ενεργεί ως επικεφαλής κράτος και η φινλανδική εταιρεία Patria ως βιομηχανικός συντονιστής.

Η κοινοπραξία και το έργο FAMOUS δημιουργήθηκαν για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2020. Τώρα που εισέρχεται στη δεύτερη φάση του, μετά τη λήψη περισσότερης χρηματοδότησης από την Επιτροπή την Τετάρτη 20 Ιουλίου, η έμφαση θα δοθεί στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, την κατασκευή και τη δοκιμή πρωτοτύπων, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Patria από τις 21 Ιουλίου.

«Το έργο FAMOUS 2 θα κάνει ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός όταν η επιλεγμένη ιδέα οχήματος θα σχεδιαστεί συγκεκριμένα και θα κατασκευαστεί ως πρωτότυπο, συμπεριλαμβανομένων των πραγματικών δοκιμών στο πεδίο. Είναι σπουδαίο να βλέπουμε πώς πολλά ευρωπαϊκά έθνη και εταιρείες της αμυντικής βιομηχανίας συνδυάζουν την υπερσύγχρονη εμπειρία και τεχνογνωσία τους για να συνεργαστούν για την ανάπτυξη δυνατοτήτων μάχης εδάφους», δήλωσε ο Γιούσι Γιάρβινεν, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του τμήματος Φινλανδίας της Patria.

Από Pekka Vänttinen | EURACTIV.com | Μεταφρασμένο από Σπύρος Σιδέρης

ΠΗΓΗ https://www.euractiv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου