Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2022

Δ. Εφραίμογλου (Διευθ. Σύμβουλος Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού) στο Ελλάδα 24: Έχουμε χρέος να αναδείξουμε την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας (video)

 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, Δημήτρης Εφραίμογλου, ήταν καλεσμένος στο podcast “Λόγος” με τον Γιάννη Κουτσομύτη.

Ο κ. Εφραίμογλου μίλησε για την ίδρυση του Ίδρύματος και για το πως ξεκίνησε με σκοπό να καταγραφεί η πραγματική ιστορία του Ελληνισμού.

Αναφορικά με την ιδιοσυγκρασία του Έλληνα, σημείωσε πως δεν της ταιριάζει η εσωστρέφεια ενώ συμπήρωσε πως για να μεγαλουργήσεις πρέπει να βγει έξω από το λεγόμενο ''comfort zone'' σου. Βγαίνοντας από τη ζώνη ασφαλείας μας, τόνισε, μπορούμε να μεγαλουργήσουμε και να κάνουμε κάτι για το οποίο θα λένε οι ξένοι “Αυτό το έκαναν οι Έλληνες”.

“Μην ξεχνάμε ότι τα μισά διαστημόπλοια που πετάνε αυτή τη στιγμή στο διάστημα είναι παιδιά του Σταμάτη Κριμιζή”, σχολίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ιδρύματος.

Το νόημα ήταν να κάνουμε κάτι που να το βλέπουν οι νέοι, υπογράμμισε. “Η μεγάλη μας έκπληξη ήταν ότι αρχίσαμε να έχουμε κόσμο τις Κυριακές” είπε συγκινημένος και ο κόσμος τους έλεγε ότι είχαν έρθει τα παιδιά με το σχολείο και ήθελα να ξαναέρθουν.

“Στις καλές μας στιγμές μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα”, κατέληξε ο κ. Εφραίμογλου. Οι Έλληνες έχουν τη δυνατότητα να μεγαλουργήσουμε. Το πρόβλημα μας ήταν πάντα η διχόνοια, εξήγησε. “Αν την περίφραξη των ορίων, την υπακοή στους νόμους, τα είχαμε σαν θρησκεία, δε θα μας έπιανε κανένας”, τόνισε ο επικεφαλής του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

Αυτό που θα θέλαμε να μάθουμε στη νέα γενιά είναι αυτό, ότι ο διπλανός σου δεν είναι εχθρός σου αλλά σύμμαχός σου, συμπλήρωσε ο κ. Εφραίμογλου, και ότι μαζί θα φτάσετε μακρύτερα.


ΠΗΓΗ ΕΛΛΑΔΑ 24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου