Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023

Απίστευτο: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει για τον δήθεν θάνατο της “μικρής Μαρίας”

Την ώρα που το αφήγημα περί δήθεν θανάτου ενός μικρού κοριτσιού στον Έβρο από δάγκωμα… σκορπιού έχει καταρρεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο αρνείται πεισματικά να ζητήσει συγγνώμη για όσα ο Αλέξης Τσίπρας και τα στελέχη του κόμματος έχουν υποστηρίξει αλλά επιμένει στην ίδια ρητορική και υποστηρίζει πως όσα αποκαλύπτονται είναι… fake news.

Η δήλωση της Πόπης Τσαπανίδου είναι ξεκάθαρη ως προς την εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα να αξιοποιήσουν ένα ανύπαρκτο γεγονός προκειμένου να διασύρουν τη χώρα διεθνώς και να διατηρούν υψηλούς τόνους κατά της κυβέρνησης.

Τι είπε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ άλλων για τον δήθεν θάνατο της «μικρής Μαρίας» και το δημοσιεύματα της Κυριακάτικης Καθημερινής που αποκαλύπτει τη σκηνοθεσία που έγινε με τη συμμετοχή και της αποκαλούμενης ως influencer Baibaa S σε κεντρικό ρόλο;

Ότι: «Όλο αυτό το διάστημα οι γονείς επιμένουν για το θάνατο του παιδιού τους, όπως επιμένουν και άλλοι δύο πρόσφυγες που μίλησαν στο Spiegel οι οποίοι δηλώνουν μάλιστα ότι δέχτηκαν πιέσεις να αλλάξουν την κατάθεσή τους» καθώς και ότι «την ίδια πληροφορία, δηλαδή του θανάτου του μικρού κοριτσιού, μετέφερε με δημόσιες δηλώσεις και αναρτήσεις του ακόμη και ο αρμόδιος υπουργός κ. Μηταράκης στις 16 Αυγούστου λέγοντας πως από τις καταθέσεις προκύπτει ότι πέθανε ένα παιδί πέντε ετών και θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να βρεθεί η σωρός και να ταφεί με αξιοπρέπεια από την οικογένεια»

Επίσης ότι «σήμερα η εφημερίδα Καθημερινή δημοσιεύει την μαρτυρία ενός άλλου πρόσφυγα ο οποίος διαψεύδει τους γονείς και τους πρόσφυγες που μέχρι σήμερα έχουν μιλήσει σε διεθνή ΜΜΕ, σχετικά με τον θάνατο του παιδιού. Ακόμη και αν – δίχως δεύτερη σκέψη και περαιτέρω έρευνα – η κυβέρνηση δια του κυβερνητικού εκπροσώπου σπεύδει να υιοθετήσει ως αληθινή μόνο την τελευταία μαρτυρία και να εκμεταλλευτεί μια τραγική υπόθεση για σκοπιμότητες, παραβλέπει ότι ακόμη και η αυτή η μαρτυρία περιγράφει γλαφυρά την εκμετάλλευση προσφύγων από διακινητές, τούρκους συνοριοφύλακες αλλά και από κουκουλοφόρους που τους σπάνε στο ξύλο σε ελληνικό έδαφος για να μην εισέλθουν στη χώρα».

Με απλά λόγιο ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας όχι απλά δεν ζητούν συγγνώμη αλλά εξακολουθούν να επιτίθενται στην Κυβέρνηση επικαλούμενα μάλιστα το Spiegel το οποίο έχει κατεβάσει από την ιστοσελίδα του όλα τα σχετικά με την υπόθεση ρεπορτάζ δεχόμενο παράλληλα σκληρή κριτική από άλλα ξένα μέσα ενημέρωσης. Πρόσφατο είναι άλλωστε το ρεπορτάζ της Ελβετική εφημερίδας NZZ το οποίο κάνει λόγο για «την μεγαλύτερη απάτη των τελευταίων ετών» σχετικά με το θέμα των μεταναστών, της μικρής Μαρίας και του Έβρου.

Και είναι αυτή ακριβώς η «μεγαλύτερη απάτη των τελευταίων ετών» πάνω στην οποία πατά ο ΣΥΡΙΖΑ για να συνεχίσει να κινείται στους ίδιους υψηλούς τόνους και να καταγγέλλει την Κυβέρνηση γνωρίζοντας πως παράλληλα διασύρει την χώρα με την χρήση Fake news.

Τελικά δεν είναι μόνο ο Τζανακόπουλος που εμφανίσθηκε να δηλώνει ότι δεν υπάρχει λόγος να ζητήσει συγγνώμη ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μια κεντρική γραμμή που δεν αλλάζει από την ημέρα που ο Αλέξης Τσίπρας υιοθέτησε προσωπικά τα όσα υποστήριζε η Baidaa S, η ΜΚΟ HumanRights360 και το Spiegel, παρότι η ΜΚΟ ζήτησε συγγνώμη και το Spiegel κατέβασε τα άρθρα.

ΠΗΓΗ tomanifesto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου