Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023

Ισλαμιστές μοίρασαν γαρύφαλλα με αφορμή το κάψιμο του Κορανίου στη Σουηδία

Πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες της Τουρκίας είναι σήμερα το Κοράνι που έκαψαν σε διαδήλωση στη τουρκική πρεσβεία στη Σουηδία.

Ο τίτλος της ΑΚΣΑΜ ήταν αυτά που είπε ο Ακάρ, απορρίπτοντας την επίσκεψη που είχε να κάνει ο Σουηδός υπουργός Άμυνας, ο οποίος είπε «Μην έρχεστε εφόσον η χώρα σας είναι σε αυτή την κατάσταση», με συνέπεια να ακυρωθεί η επίσκεψη.

Από την άλλη, η «Χουριέτ» αναφερόταν στις εκλογές με χαρακτηριστικό τίτλο:

«Η θρυλική μονάδα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων» ενώ ένα άλλο θέμα αναφερόταν στην ημερομηνία των εκλογών.

«Συμφωνούμε με την 14η Μαΐου».

Η ημερομηνία των εκλογών μπορεί να έχει ήδη «κλειδώσει», αλλά δεν έχει αποφασιστεί ακόμη ο πολιτικό αντίπαλος του Ερντογάν. Ο Εκρέμ Ιμάμoγλου –ένας εκ των υποψηφίων – κάνει ήδη περιοδεία στη Μικρά Ασία και σήμερα αναμένεται να φτάσει και στην Αθήνα.

Με αφορμή το κάψιμο του Κορανίου στη Σουηδία, οι ισλαμιστές πήγαν στην πόλη Μάρντιν  για να μοιράσουν γαρύφαλλα λέγοντας πως «εμείς οι ισλαμιστές δεν θα παρασυρθούμε, αλλά θα μοιράζουμε γαρύφαλλα σε όλους τους ναούς για να δείξουμε το Ισλάμ.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή καθηγητή, Σωτήρη Σέρμπο, οι εξελίξεις που είχαμε στο μέτωπο των αμερικανοτουρκικών σχέσεων  είναι μια συνεχή αντιπαράθεση, στην οποία τον τόνο δίνουν οι ΗΠΑ.

«Η Τουρκία πήγε να κάτσει στο τραπέζι με τις ΗΠΑ ως περιφερειακή υπερδύναμη αλλά δεν είναι.  Το γεγονός πως υπάρχει αυτή η διαπραγμάτευση από τις ΗΠΑ, αφαιρεί βαθμούς από τον Τούρκο πρόεδρο να ξεφύγει», δήλωσε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου