Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023

Πινόκιο της πολιτικής ο Τσίπρας: Γκρεμίζουν τα ψέματα Κωνσταντοπούλου – Λαφάνης

Σφοδρές επιθέσεις εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, για το θέμα των πλειστηριασμών, εξαπέλυσαν δύο κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Με σκληρές δηλώσεις και αποκαλυπτικές συνεντεύξεις, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου γκρέμισαν σαν χάρτινο πύργο τα σαθρά και άκρως υποκριτικά «επιχειρήματα» του Αλέξη Τσίπρα, ενώ παράλληλα τον εξέθεσαν ανεπανόρθωτα για τα κροκοδείλια δάκρυα που χύνει για τους πλειστηριασμούς, που τάχα μου δεν γίνονταν επί της αλήστου μνήμης κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Γράφει η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 

Οι εποχές που επί Συνασπισμού συνδιοικούσαν το κόμμα και στη συνέχεια επί πρώτης φοράς Αριστερά

συγκυβερνούσαν έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Ο λόγος για τον Αλέξη Τσίπρα και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη που, από σύντροφοι και συνοδοιπόροι, έχουν γίνει από δυο χωριά χωριάτες. Τελευταίο, μέχρι το επόμενο, επεισόδιο στην κόντρα των δύο πολιτικών ήταν αυτό με πρωταγωνιστή τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος σε τηλεοπτική συνέντευξή του ειρωνεύτηκε τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ σήκωσε το γάντι και με μια δήλωση-φωτιά χθες καυτηρίασε την κυνική ομολογία Τσίπρα για τους 25.000 πλειστηριασμούς επί κυβέρνησής του, που όμως δεν ήταν πολλοί, καθώς και τις ειρωνείες του για τις εκλογικές επιδόσεις της ΛΑΕ στις προηγούμενες εκλογές.

 «Νόμπελ Αναξιοπιστίας»

«Ο πολιτικός που θα λάμβανε, αν υπήρχε, το μέγα βραβείο Νόμπελ Αναξιοπιστίας, πολιτικής ψευδολογίας, κωλοτούμπας, προδοσίας της λαϊκής βούλησης, της χώρας αλλά και αναίσχυντης δυσφήμησης μιας παράταξης όπως αυτή της Αριστεράς, έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί χωρίς αιδώ λες και απευθύνετο σε ηλίθιους, παρά τα στοιχεία που έχω παρουσιάσει, ότι οι 25.000 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί επί της κυβερνήσεώς του δεν ήταν στην ουσία πλειστηριασμοί, αλλά περίπου επιλεγμένες “απαλλοτριώσεις” της τέταρτης κατοικίας υπερπλούσιων κακοπληρωτών σε όφελος των αναξιοπαθουσών τραπεζών» σημείωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Στη συνέχεια θύμισε στον πρώην σύντροφό του την επιδρομή εκπλειστηριασμών πρώτων κατοικιών που έκανε ως πρωθυπουργός: «Ο πολιτικός που εμπέδωσε την επιλογή των funds και των services για την “αρπαγή” ακινήτων σε εξευτελιστικό τίμημα, όχι μόνο έκανε επιδρομή εκπλειστηριασμών πρώτων κατοικιών, αλλά κάτι πολύ χειρότερο και μακάβριο: καθιέρωσε πραξικοπηματικά, με συναίνεση της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, τη μεταφορά των πλειστηριασμών από τα ειρηνοδικεία, όπου διεξάγοντο στο φως και σε κοινή θέα, με ζωντανή συμμετοχή ενδιαφερομένων και κινηματικές παρεμβάσεις, στα κλειστά σκοτεινά δώματα επιλεγμένων συμβολαιογραφείων, όπου με ηλεκτρονική μορφή εκπλειστηριάζονταν σε χρόνο dt, κοψοχρονιά και με πλήρως αδιαφανές σχέδιο, βλέπουμε να υλοποιείται ακάθεκτα σήμερα με την περίφημη αντισυνταγματική και ντροπιαστική απόφαση του Αρείου Πάγου, η οποία ελήφθη με κυβερνητική υπόδειξη και εντολή της “υπέρτατης παγκόσμιας αρχής” του χρηματοπιστωτικού καζινο-κεφαλαίου».

Αναφερόμενος, τέλος, στο σχόλιο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τη μη εκλογή του στη Βουλή, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ήταν λάβρος: «Ξεχνάει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που με ειρωνεύτηκε για τα μικρά ποσοστά των προηγούμενων εκλογών, ότι δεν είναι μεγάλη η χρονική απόσταση που ο Συνασπισμός, προάγγελος του ΣΥΡΙΖΑ, είχε “διασυρθεί” από κάποιους άλλους με ανάλογο τρόπο μένοντας εκτός Βουλής και λαμβάνοντας ποσοστά στα όρια της κοινοβουλευτικής παρουσίας. Εχει ο καιρός γυρίσματα, Αλέξη Τσίπρα. Τα ψέματά σου και οι φτηνές συκοφαντίες σου σε όσους δεν ξεπούλησαν για καρέκλες ιδανικά και οράματα, έχουν κοντά ποδάρια».

 «Είναι ψεύτης…»

Στο ίδιο κλίμα και η επίθεση της Ζωής Κωνσταντοπούλου εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Η πρώην πρόεδρος της Βουλής και κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης Τσίπρα αφού είπε, σε ραδιοφωνική συνέντευξή της, ότι ο κόσμος είναι απελπισμένος από την απόφαση του Αρείου Πάγου, στη συνέχεια τον πέρασε γενεές δεκατέσσερις.

«Ο κ. Τσίπρας είναι ψεύτης. Ο Πινόκιο μπροστά του είναι υπόδειγμα φιλαλήθειας. Εφερε νομοθεσία το 2015, το 2017, το 2018 για να επιτρέπει στα funds να κάνουν τη διαδικασία. Τολμά να μιλά σήμερα και να λέει ότι θα καταργήσουμε τους πλειστηριασμούς. Να μην ξεγελαστεί κανείς και τον ψηφίσει και μετά κλαίει. Εχει ξαναπεί ψέματα» σημείωσε, μεταξύ άλλων αβροτήτων.

ΠΗΓΗ tomanifesto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου