Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023

Ποιός είπε στον Τσίπρα ότι κάνει… γκέλ στους νέους;

Η …αντισυστημικότητα του Αλέξη Τσίπρα τελείως μεταξύ του πρώτου εξαμήνου του 2015 και του Ιουλίου του 2019. Όταν τα νταούλια σταμάτησαν να ηχούν και η Kolotoumpa μετά το δημοψήφισμα έφερε στο προσκήνιο τη φράση “το ζητούν οι θεσμοί (πρώην τρόικα)”. Όταν δηλαδή το χαρτί που έκανε… γκελ στην νεολαία τότε κάηκε μαζί με τις… αυταπάτες της ηγεσίας του συνόλου τω στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Και όμως ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται και πάλι να δηλώνει “εκπρόσωπος” της νεολαίας. Ίσως επειδή πέρασε το δικαίωμα της ψήφου στους 17χρόνους. Ίσως επειδή πως είναι νεότερος (ηλικιακά διότι κομματικά είναι ο γηραιότερος πολιτικός αρχηγός). Ίσως διότι φωνάζει υπέρ των καταλήψεων στα πανεπιστήμια, των συλλαλητηρίων και όλων των άλλων σχετικών εκδηλώσεων. Ίσως πάλι επειδή στην πανδημία, στην κορύφωση της μάλιστα, έκλεινε το μάτι σε όλους όσοι έστηνα πάρτι στις πλατείες.

Είναι όμως αυτός λόγος για να είναι… αρεστός στη νεολαία. Τα στοιχεία στα οποία αναφέρθηκε η εφημερίδα “Παραπολιτικά” δείχνουν το αντίθετο. Ειδικά στην κρίσιμη ηλικία των 17 – 24. Αλλά και σε αυτή των 25 – 34 δείχνει να προηγείται σε ποσοστό όμως μικρότερο από αυτό που καταγράφηκε στις εκλογές του Ιουλίου του 2015.

Αυτό που δεν έχει καταλάβει ο Αλέξης Τσίπρας αλλά και η ηγετική του ομάδα είναι πως οι νέοι, η πλειοψηφία τους, δεν ζεί με τις καταλήψεις και δεν ονειρεύεται μια μακρά… θητεία στα πανεπιστημιακά ιδρύματα Αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον και κοιτάζουν αυτόν που μπορεί να το προσφέρει. Ή απλά δεν ασχολούνται (κάτι που δεν είναι και το καλύτερο για μια χώρα). Σίγουρα πάντως δεν κοιτάζουν τον πάλαι ποτέ αντισυστημικό αρχηγό που έχει μετατραπεί στον πλέον συστημικό πολιτικό αρχηγό κόμματος.

 ΠΗΓΗ tomanifesto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου