Κυριακή 23 Απριλίου 2023

Ο Βαρουφάκης συγχαίρει τον εκπρόσωπό του για τα περί κλεισίματος των τραπεζών

Εύσημα στον εκπρόσωπο του ΜέΡΑ25 Έρικ Εντμαν για τις δηλώσεις του σχετικά με το κλείσιμο των τραπεζών στην περίπτωση που εφαρμοστούν κάποιες πολιτικές του κόμματος, έδωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 εμφανίσθηκε να μιλά και πάλι για το σχέδιο ΔΗΜΗΤΡΑ, την έξοδο από το Ευρώ και το κλείσιμο των τραπεζών φέρνοντας το νου μνήμες του πρώτου 6μηνου του 2015 κατά τη διάρκεια του οποίου από κοινού με τον Αλέξη Τσίπρα οδήγησαν τη χώρα στα βράχια φέρνοντας ένα τρίτο αχρείαστο μνημόνιο που είχε ως αποτέλεσμα την αφαίμαξη της μεσαίας τάξης και την επιβολή 29 νέων φόρων.

«Πολύ σωστά τα είπε ο Έρικ Έντμαν» είπε ο Γιάνης Βαρουφάκη χαρακτηρίζοντας μάλιστα τις δηλώσεις «εξαιρετικές» επιβεβαιώνοντας με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο τη λογική του ιδίου και του ΜέΡΑ25 με το οποίο ο Αλέξης Τσίπρας έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί για να φτιάξει τη λεγόμενη προοδευτική κυβέρνηση…

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Εντμαν, εμφανίσθηκε στο Mega να δέχεται ακόμη και το ενδεχόμενο να κλείσουν οι τράπεζες φέρνοντας στο νου μνήμες του 2015 με τις κλειστές τράπεζες τις ουρές στα ATM για να βγάλει κάποιος 20 ευρώ προκαλώντας ανατριχίλα.

Ο διάλογος στο Mega είχε ως εξής:
Έντμαν: Η βάση μου είναι στις Βρυξέλλες, αυτή είναι η ειδικότητά μου. Εργάζομαι επτά χρόνια στις Βρυξέλλες. Σας παρακαλώ πάρα πολύ. Δεν υπάρχει σε καμία συνθήκη αυτό το οποίο λέτε. Τόσες χώρες είναι στην ευρωζώνη και παραμένουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Λυμπεράκη: Εσείς θέλετε να πάμε στη δραχμή; Να βγούμε από την ευρωζώνη θέλετε;

Έντμαν: Δεν επιδιώκουμε κάτι τέτοιο. Αυτό το οποίο επιδιώκουμε είναι κάποιες αυτονόητες πολιτικές.

Λυμπεράκη: Που μπορεί να φέρουν το κλείσιμο των τραπεζών…

Έντμαν: Μπορεί να έρθουν σε αντίθεση με τα προστάγματα των Βρυξελλών.

Λυμπεράκη: Άρα μπορεί να κλείσουν τις τράπεζες;

Έντμαν: Υπάρχει αυτή η πιθανότητα.

Λυμπεράκη: Σας ευχαριστώ πολύ.

Έντμαν: Και για αυτό θα είμαστε προετοιμασμένοι

ΠΗΓΗ tomanifesto

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου