Δευτέρα 3 Απριλίου 2023

Δεν αλλάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

 Γιάννης Τσαπρούνης 

Τελικά στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να ζουν στη δική τους εικονική πραγματικότητα. Αν και βρισκόμαστε στο 2023 και το διακύβευμα των εκλογών είναι η Ελλάδα του 2030, εκείνοι απευθύνονται με τη ρητορική της περιόδου 2012-2015 στους πολίτες.

ΣΑΝ να μην κυβέρνησαν ποτέ. Σαν να μην αντιλαμβάνονται ότι η πραγματικότητα έχει αλλάξει.

ΙΣΩΣ να θεωρούν ότι επειδή με αυτή τη ρητορική κέρδισαν τις εκλογές του 2015, μπορούν να ανατρέψουν το πολιτικό σκηνικό. Ισως να μην έχουν να πουν κάτι άλλο και γι’ αυτό αναμασούν τα ίδια και τα ίδια.

ΜΕΣΑ στην κατ’ ουσίαν πρώτη προεκλογική εβδομάδα τι μάθαμε για όσα θα ήθελε να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αν αναλάμβανε εκ νέου την εξουσία;

Ο κ. Δραγασάκης είπε ότι πρέπει να μπει χαμηλότερο όριο στις αφορολόγητες γονικές παροχές και να αυξηθεί η φορολογία στα μερίσματα. Με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά αυτά που είχαν ομολογήσει οι επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, οι Τσακαλώτος και Χουλιαράκης, πως η υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης αποτελεί συνειδητή επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΤΗ συνέχεια βγήκαν ένα σωρό στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και κατήγγειλαν την επέκταση του φράχτη στον Εβρο. Ο ευρωβουλευτής Παπαδημούλης ήταν ο εισηγητής τροπολογίας στο Ευρωκοινοβούλιο, σύμφωνα με την οποία προτείνεται η μη χρηματοδότηση της κατασκευής του φράχτη με ευρωπαϊκά κονδύλια.

ΠΡΟΧΘΕΣ, ήρθαν οι Μπελαβίλας και Πολάκης για να ξεκαθαρίσουν περισσότερο τα πράγματα, για όσους είχαν ακόμη αμφιβολίες σε σχέση με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην ιδιωτική πρωτοβουλία και τις επενδύσεις.

ΤΑ δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν την ακύρωση της σύμβασης και την επαναδιαπραγμάτευση, καθώς, όπως λένε, έχει εκτιναχθεί η αξία του παλιού αεροδρομίου.

ΚΑΤ’ αρχάς, αγνοούν ότι ύστερα από σχεδόν μία δεκαετία -και αφού ο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο ως αντιπολίτευση όσο και ως κυβέρνηση, μπλόκαρε με κάθε τρόπο την υλοποίηση του μεγαλύτερου επενδυτικού πρότζεκτ στην Ελλάδα- τα έργα προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς, μπροστά ακόμα και από τα χρονοδιαγράμματα.

ΕΠΙΣΗΣ, αγνοούν και κάτι ακόμα. Πως η αξία της γης στο Ελληνικό έχει εκτιναχθεί επειδή ακριβώς γίνονται τα έργα της ανάπλασης του παλιού αεροδρομίου. Αν είχε μείνει ένα έρημο και τσιμεντένιο πάρκο, όπως ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ, η αξία των ακινήτων θα είχε απομειωθεί.

«ΝΑΙ» στην αύξηση της φορολογίας, «όχι» στην επέκταση του φράχτη, «όχι» στην επένδυση του Ελληνικού. Και όλα αυτά την πρώτη προεκλογική εβδομάδα. Μέχρι την 21η Μαΐου θα έχουν αποκαλυφθεί πολλά ακόμα «σχέδια» του ΣΥΡΙΖΑ. Και οι πολίτες βγάζουν τα συμπεράσματά τους…

ΠΗΓΗ eleftherostypos

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου