Κυριακή 14 Μαΐου 2023

Ο Σ. Λίβας: «Ο Ερντογάν θέλει να είναι επικεφαλής της Τουρκίας, τώρα που συμπληρώνει 100 χρόνια»

Φιλοξενούμενος στο newshub.gr είναι ο κ. Σωτήρης Λίβας, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Ιονίου Πανεπιστημίου. 
Ο κ. Λίβας έχοντας ειδικευτεί στις διεθνείς σχέσεις και ιδιαίτερα στον τομέα που αφορά την Τουρκία τοποθετείται στα όσα καταγράφονται στη γειτονική χώρα - ελέω της εκλογικής αναμέτρησης- με αφορμή και το βιβλίο του: «Όψεις της Τουρκίας: Κρατική ιδεολογία και κοινωνία των πολιτών»

«Αν πούμε ότι ένα βιβλίο που γράφτηκε το 2017 έχει κάποια επίκαιρη σημασία σήμερα είναι ότι μπορεί να το χρησιμοποιήσει κανείς σαν οδηγό και στα γεγονότα που συμβαίνουν σήμερα. 

Αυτό που ήθελα να κάνω με το συγκεκριμένο βιβλίο είναι να  αναλύσω τα δομικά υλικά της Τουρκίας και βεβαίως να συζητήσουμε για την κατασκευή της ως κράτος και ως έθνος, μέσα σε εισαγωγικά. Γιατί αυτό ακριβώς προσπάθησε να κάνει ο Κεμάλ. Και πάντοτε θα πηγαίνουμε πίσω στον Κεμάλ γιατί με αυτον κατασκευάστηκε η σύγχρονη Τουρκία. Αν δε γνωρίζουμε το τρόπο δημιουργίας μιας χώρας όπως η Τουρκία, είναι πολύ δύσκολο να καταλάβουμε τι συμβαίνει σήμερα σε αυτήν και πως τα που θα πορευτεί τα επομενα χρόνια», επισημαίνει ο κ. Λίβας που τονίζει ότι: «Είναι πολύ σημαντικό ειδικά τώρα γιατί κλείνουμε σε λίγο  καιρό τα 100 χρόνια από την γεννηση της Τουρκίας και εννοείται ότι φιλοδοξία του Ερντογάν είναι να εγκαινιάσει το δεύτερο αιώνα της τουρκικής δημοκρατίας, με τον εαυτο του επικεφαλής»
 

ΠΗΓΗ newshub.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου