Κυριακή 14 Μαΐου 2023

Εκλογές στην Τουρκία: Μπροστά ο Ερντογάν στα πρώτα επίσημα αποτελέσματα

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δείχνει να προηγείται του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου στις προεδρικές εκλογές της Τουρκίας, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα που ανακοινώνουν τα τουρκικά κανάλια.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε ο CNN Turk με καταμετρημένο το 9,1% των ψήφων, ο Ερντογάν συγκεντρώνει 59,5% έναντι 34,8% του Κιλιτσντάρογλου, ενώ ο τρίτος υποψήφιος Ογάν παίρνει 5,1%.

Ίδια ποσοστά  δίνει και το HABERTURK.

Ωστόσο ο τούρκος δημοσιογράφος Ραζίπ Σοϊλού σημειώνει πως αυτή η διαφορά πρόκειται να μειωθεί όσο αυξάνει ο αριθμός των αποτελεσμάτων που θα δημοσιοποιούνται.

Η «πρόβλεψη» Σοϊλού για μείωση της ψαλίδας, επιβεβαιώθηκε σχετικά σύντομα, με καταμετρημένο το 21,3%: ο Ερντογάν συγκεντρώνει 55% ενώ ο Κιλιτσντάρογλου 39%.

Όπως αναφέρει ο αρχισυντάκτης του ιστότοπου Walla, αλλά και το TRT HABER ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκεντρώνει το 49,84% των ψήφων, ενώ ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου το 45,72%.

Με βάση αυτό τον μικρό ποσοστό καταμέτρησης ψήφων, στις κοινοβουλευτικές εκλογές το HALK TV δίνει στο Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ερντογάν ποσοστό 32.7% και στο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα του Κιλιτσντάρογλου 34,82%.

ΠΗΓΗ https://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου