Κυριακή 14 Μαΐου 2023

Πασινιάν: Εάν η Ρωσία χάσει από την Ουκρανία «η Αρμενία θα αντιμετωπίσει την επανάληψη των γεγονότων πριν από εκατό χρόνια και την απώλεια της ανεξαρτησίας»

Οπρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν δήλωσε ότι δεν έχει ιδέα τι θα μπορούσε να συμβεί στην Αρμενία εάν η Ρωσία χάσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, όπως αναφέρει η εφημερίδα Hraparak.

Στις 11 Μαΐου, ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν πραγματοποίησε συνάντηση της ομάδας πρωτοβουλίας της κυβερνώσας δύναμης. Κατά τη συνάντηση, ο υπουργός Εξωτερικών Αραράτ Μιρζογιάν μίλησε για τις συνομιλίες στην Ουάσιγκτον με τον υπουργό Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν στις αρχές Μαϊου.

Ο Νικόλ Πασινιάν στην ομιλία του ανέφερε τις κατηγορίες εναντίον του, διότι πήγε στη Μόσχα στις 9 Μαΐου και συμμετείχε στις εκδηλώσεις με αφορμή την Ημέρα της Νίκης, γεγονός που τον έκανε στόχο κριτικής από την Ουκρανία και τη Δύση.

Η Ουκρανία θεώρησε τη συμμετοχή των ηγετών των επτά χωρών της ΚΑΚ στα γεγονότα στη Μόσχα «ανήθικη και εχθρική». Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Πασινιάν είπε στους συνεργάτες του ότι πήρε τη σωστή απόφαση, που απορρέει από τα ζωτικά συμφέροντα της Αρμενίας. Υπενθύμισε ότι η Αρμενία λαμβάνει φυσικό αέριο από τη Ρωσία, η οποία είναι ο στρατηγικός εταίρος του Ερεβάν. Ο Πασινιάν είπε επίσης ότι η άρνησή του να συμμετάσχει στην παρέλαση στη Μόσχα «θα ήταν ένα επικίνδυνο στοίχημα».

Ο Πασινιάν είπε στους συναδέλφους του ότι εάν η Ρωσία χάσει από την Ουκρανία, «η Αρμενία θα αντιμετωπίσει την επανάληψη των γεγονότων πριν από εκατό χρόνια και την απώλεια της ανεξαρτησίας».

«Ο Πασινιάν είπε επίσης ότι η Αρμενία από μόνη της δεν θα μπορέσει να αντισταθεί στο ζεύγος Τουρκίας-Αζερμπαϊτζάν», αναφέρει η εφημερίδα.

Σχετικά με την ανέγερση του μνημείου Νέμεσις στο Ερεβάν για τους τρομοκράτες που σκότωσαν πολιτικά πρόσωπα του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας, ο Αρμένιος πρωθυπουργός τόνισε ότι τη στιγμή που η κυβέρνησή του προσπαθεί να ακολουθήσει μια πολιτική συμφιλίωσης με την Τουρκία, η εγκατάσταση ενός τέτοιου μνημείου ήταν ακατάληλλη.

ΠΗΓΗ https://www.viadiplomacy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου