Κυριακή 14 Μαΐου 2023

Αλβανικό δημοσίευμα: Μήνυμα Μητσοτάκη στον Ράμα-Απαράδεκτο αυτό που συνέβη στον Μπελέρη, θα υπάρξουν συνέπειες

 

Μάιος 14, 2023. Ελλάδα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε ένα ακόμη αυστηρό και ξεκάθαρο μήνυμα στην αλβανική κυβέρνηση και στον Έντι Ράμα για την υπόθεση του Φρέντι Μπελέρη, γράφει αλβανικό δημοσίευμα.

Σε συνέντευξη Τύπου πριν από τις εκλογές είπε ότι «δεν θα δεχτεί τέτοια συμπεριφορά σε βάρος της ελληνικής εθνικής μειονότητας», σημειώνοντας ότι θα έχει σοβαρές συνέπειες στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Αλβανίας, αλλά και στην πορεία μας ως  χώρα για την ένταξη της στην ΕΕ.

«Αυτό που συνέβη στον Φρέντι Μπελέρη είναι απαράδεκτο και αδιανόητο. Πήγα στη Χειμάρρα, ήμουν ο πρώτος πρωθυπουργός που επισκέφτηκε την περιοχή και ορκίστηκα ότι η Ελλάδα θα παραμείνει πάντα αρωγός της ελληνικής εθνικής μειονότητας. Το έχω ξεκαθαρίσει στον Αλβανό πρωθυπουργό», είπε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η Αλβανία πρέπει να γνωρίζει πολύ καλά ότι αν συνεχιστεί μια τέτοια πολιτική, θα επηρεάσει τις διμερείς μας σχέσεις και την πορεία της προς την ΕΕ. Δεν θα δεχτώ τέτοιες συμπεριφορές σε βάρος της μειονότητας, ειδικά 48 ώρες πριν από τις εκλογές. Θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στις ελληνοαλβανικές σχέσεις και στην πορεία της προς την ΕΕ, την οποία είχαμε δηλώσει ότι θα στηρίξουμε», πρόσθεσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Σήμερα το δίκτυο Tiktok δημοσίευσε σχόλια του Αλβανού πρωθυπουργού που δήλωσε ότι οι διαδικασίες στην εκλογική διαδικασία είναι ζήτημα της Αλβανίας και ότι η Χειμάρρα είναι μία πόλη η οποία ανήκει στην Αλβανία και όχι στην Ελλάδα.

The Hellenic Information Team

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου