Πέμπτη 11 Μαΐου 2023

Αναβάθμιση μέσης ζωής για τους πυραύλους SCALP της ΠΑ από τη MBDA

Η MBDA θα πραγματοποιήσει την αναβάθμιση μέσης ζωής των πυραύλων SCALP της Ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Η MBDA ενισχύει τη στενή της σχέση με την Ελλάδα με την σχετική σύμβαση που υπεγράφη στις 11 Μαΐου 2023. Η σύμβαση υπεγράφη από τον ναύαρχο Αριστείδη Αλεξόπουλο, επικεφαλής της ΓΔΑΕΕ και τον Eric Béranger, Διευθύνοντα Σύμβουλο της MBDA.

Αυτή η σύμβαση MLR είναι αφορά τους πυραύλους SCALP της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας (HAF) και περιλαμβάνει την προμήθεια ανταλλακτικών την συντήρηση και την τεχνική υποστήριξη. Ο Eric Béranger, Διευθύνων Σύμβουλος της MBDA, δήλωσε: «Η υπογραφή αυτής της σύμβασης έχει ιδιαίτερη σημασία για την MBDA, που έρχεται 55 χρόνια αφότου υπογράψαμε το πρώτο μας συμβόλαιο για πυραύλους Exocet με την Ελλάδα».

Ο πύραυλος SCALP εξοπλίζει τα μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-5 και Rafale της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Οι πύραυλοι που αφορά αυτή η σύμβαση παραγγέλθηκαν ως μέρος του αρχικού πακέτου όπλων για το Mirage 2000-5. Περαιτέρω πύραυλοι SCALP παραγγέλθηκαν από την Ελλάδα για τα μαχητικά Rafale.


ΠΗΓΗ defence-point


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου