Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023

Η καταστροφολογία κατέστρεψε τον ΣΥΡΙΖΑ


Πάνος Αμυράς

Οσοι παρακολούθησαν τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο κανάλι Κontra και την Αναστασία Γιάμαλη κατάλαβαν με τον πιο καθαρό τρόπο γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ οδεύει προς νέο εκλογικό χαμηλό στις κάλπες της Κυριακής.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε μία ακατάσχετη καταστροφολογία, δείχνοντας ότι δεν έχει καταλάβει το παραμικρό για την ψυχρολουσία της 21ης Μαΐου. Σύμφωνα με την επιχειρηματολογία του κ. Τσίπρα, ο Μητσοτάκης, εάν έχει αυτοδυναμία, θα διαλύσει τα πάντα, από την Yγεία και την Παιδεία μέχρι την αγορά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Στο εύλογο ερώτημα γιατί δεν έγιναν αυτά στην πρώτη τετραετία, απάντησε ότι ο Μητσοτάκης δεν πρόλαβε λόγω πανδημίας. Αστεία πράγματα, οι πολίτες δεν τρώνε κουτόχορτο για να πιστέψουν ότι η Νέα Δημοκρατία θα κλείσει τους μικρομεσαίους. Μόλις χθες, η Εθνική Τράπεζα σημείωσε ότι η δυναμική εκκίνηση της χρονιάς για τις ελληνικές επιχειρήσεις αποτυπώθηκε σε ετήσια αύξηση πωλήσεων κατά 8% στο πρώτο τρίμηνο σε αποπληθωρισμένους όρους, δηλαδή χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι ανατιμήσεις. Ο Τσίπρας ανέσυρε χθες τον «μπαμπούλα» του σχεδίου Πισσαρίδη για να τρομοκρατήσει τους εμπόρους, όταν η αγορά ζει τις καλύτερες εποχές της από το 2008.

Ιδιες καταστροφολογίες για το νερό. «Ο Μητσοτάκης θα ιδιωτικοποιήσει το πιο πολύτιμο αγαθό», έλεγε ο Τσίπρας, ο οποίος είχε μεταβιβάσει την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο, ενώ ο πρόεδρος της Ν.Δ. εξήγγειλε την επιστροφή των δύο Οργανισμών στο Δημόσιο με τα πρώτα νομοσχέδια της νέας κυβέρνησης.

«Απάτη» το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, όταν τα μέτρα έχουν περιληφθεί στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και ο Γεραπετρίτης, με τρεις ερωτήσεις προς τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, στην ΕΡΤ, εκτίμησε στα 80 δισ. το «κοστολογημένο» πρόγραμμα της Κουμουνδούρου.

Ο Τσίπρας επιμένει να καταστροφολογεί, όταν οι πολίτες βλέπουν ότι η οικονομία κινείται, θέσεις εργασίας δημιουργούνται και συνολικά η χώρα προχωρά μπροστά, δεν έχει την παραμικρή σχέση με την εικόνα του 2019 ή πολύ περισσότερο με εκείνη του 2015.

Η απόσταση που υπάρχει μεταξύ των όσων υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και όσων βιώνουν οι πολίτες είναι χαώδης, αποτυπώθηκε στις κάλπες του Μαΐου και θα αποκαλυφθεί και το βράδυ της Κυριακής.

Πολιτική δεν γίνεται με καταγγελίες για τον «νεοφιλελεύθερο» Μητσοτάκη και τις «απάτες» της Ν.Δ., ειδάλλως θα είχε πέσει η κυβέρνηση από τον πρώτο χρόνο της θητείας της με τον οχετό ύβρεων από τα τρολ του Διαδικτύου.

Η Ελλάδα κάνει τα πρώτα γρήγορα βήματα στο δρόμο της σύγκλισης με την υπόλοιπη Ευρώπη, ύστερα από την οπισθοδρόμηση των Μνημονίων και τους τυχοδιωκτισμούς της περιόδου ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. Η οικονομία αναπτύσσεται με ρυθμό διπλάσιο από την υπόλοιπη Ευρώπη, αυτό το βλέπουν οι πολίτες και δεν σκέφτονται άλλες επιλογές παρά μόνο τη συνέχιση της σταθερά ανοδικής πορείας.

Ολα δείχνουν ότι από Δευτέρα θα έχουμε μία ισχυρή κυβέρνηση και μία ανίσχυρη αξιωματική αντιπολίτευση. Ο Τσίπρας καταστροφολογεί για το αύριο της Ελλάδας, αλλά η μόνη ορατή καταστροφή είναι αυτή που βλέπει στην εκλογική δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ.

 ΠΗΓΗ https://eleftherostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου