Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023

Haaretz: Η Κύπρος είναι η ευρωπαϊκή χώρα που σχεδιάζει να πάρει τα ισραηλινά άρματα μάχης Merkava


Η Κύπρος είναι η ευρωπαϊκή χώρα που βρίσκεται σε συνομιλίες με το Ισραήλ για την αγορά των αρμάτων μάχης Merkava, όπως υποστηρίζει η ισραηλινή «Ηaaretz».

Όπως σας είχε ενημερώσει και το OnAlert στις 16 Ιουνίου, το Ισραήλ βρίσκεται σε συνομιλίες για να πουλήσει το άρμα μάχης Merkava σε δύο χώρες, μία από αυτές στην Ευρώπη, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας της χώρας, χωρίς να αποκαλύψει τα ονόματα των χωρών.

Από την πρώτη στιγμή υπήρχαν φήμες ότι η Κύπρος ήταν μια από τις δύο χώρες, ωστόσο «έπαιζε» έντονα και το ενδεχόμενο να σταλούν στην Ουκρανία.

Το δημοσίευμα της «Ηaaretz», επικαλούμενο αξιωματούχους άμυνας του Ισραήλ, υποστηρίζει ότι η Κύπρος είναι η χώρα που βρίσκεται σε συνομιλίες για την αγορά των ισραηλινών τεθωρακισμένων. Αν προχωρήσει η αγορά, θα είναι η πρώτη φορά που θα γίνει εξαγωγή του συγκεκριμένου οχήματος.

Κύπριοι αξιωματούχοι επβεβαίωσαν ότι τα συγκεκριμένα άρματα μάχης θα αντικαταστήσουν τα «γερασμένα» AMX-30B2 γαλλικής κατασκευής που διαθέτει ο στρατός της Κύπρου, συνεχίζει η Haaretz. Ωστόσο, οι ίδιοι αξιωματούχοι διέψευσαν τις φήμες πως τα Merkava θα χρησιμοποιηθούν για την αντικατάσταση των 82 αρμάτων μάχης T-80U/UK που στη συνέχεια θα μεταφερθούν στην Ουκρανία.

ΠΗΓΗ https://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου