Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023

Μυστήριο με Πριγκόζιν, εντοπίστηκε στη Ρωσία παρά την «εξορία»


Ο ιδρυτής της διαβόητης παραστρατιωτικής ομάδας Wagner εμφανίστηκε στο περιθώριο συνόδου κορυφής Ρωσίας-Αφρικής στην Αγ. Πετρούπολη.

Λία Δεληγιάννηl.deligianni@euro2day.gr

Ο Γεβγένι Πριγκόζιν, ιδρυτής της διαβόητης παραστρατιωτικής ομάδας Wagner, εμφανίστηκε στο περιθώριο μιας μεγάλης συνόδου κορυφής Ρωσίας-Αφρικής στην Αγία Πετρούπολη, παρά το γεγονός ότι συμφώνησε να εξοριστεί μετά την αποτυχημένη ανταρσία του τον περασμένο μήνα.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η συνεχιζόμενη παρουσία του πολέμαρχου στη Ρωσία δείχνει ότι ο Πριγκόζιν παραμένει σημαντικό μέρος του κατεστημένου του Κρεμλίνου, από το οποίο ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μέχρι στιγμής έχει αποδειχθεί απρόθυμος ή ανήμπορος να τον αποσυνδέσει.

Ο Πριγκόζιν φωτογραφήθηκε να κάνει χειραψία με τον Φρέντι Μαπούκα, ανώτερο αξιωματούχο της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, ο οποίος παρευρέθηκε στη σύνοδο κορυφής.

Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε από τον Ντμίτρι Σίτι, μια από τις πιο εμφανείς φιγούρες της Wagner στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, στον λογαριασμό του στο Facebook με το μήνυμα: «Ο κ. πρέσβης μοιράστηκε μαζί μου τις πρώτες φωτογραφίες της Συνόδου Κορυφής Ρωσίας-Αφρικής. Βλέπουμε γνώριμα πρόσωπα», ενώ δίπλα έβαλε ένα χαμογελαστό emoji.

Το Fontanka, ένα τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, ανέφερε ότι η φωτογραφία τραβήχτηκε σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αγίας Πετρούπολης που ανήκει στην οικογένεια του Πριγκόζιν, το οποίο είπε ότι ήταν γεμάτο και για τις τρεις ημέρες της συνόδου κορυφής.

ΠΗΓΗ https://www.euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου