Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023

Ο Ερντογάν υποδέχτηκε τους δύο Παλαιστίνιους ηγέτες στην Αγκυρα


Μετά από 12 μήνες βρέθηκαν μαζί ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς και ο ηγέτης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια. «Η Τουρκία θα συνεχίσει να υποστηρίζει την παλαιστινιακή υπόθεση με κάθε δυνατό μέσο».

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς και ο ηγέτης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια, συναντήθηκαν σήμερα στο τουρκικό προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Ο πρόεδρος Ερντογάν συναντήθηκε με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Αμπάς και τον επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς Χανίγια στο προεδρικό μέγαρο», μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για το περιεχόμενο των συνομιλιών των τριών ανδρών.

Η τελευταία συνάντηση μεταξύ των δύο αντίπαλων Παλαιστινίων αξιωματούχων χρονολογείται στις 5 Ιουλίου 2022 στο Αλγέρι: έπειτα από πολλά χρόνια αντιμαχιών Παλαιστινιακής Αρχής και Χαμάς, Αμπάς και Χανίγια συναντήθηκαν φιλοξενούμενοι από τον Αλγερινό πρόεδρο Αμπντελματζίντ Ταμπούν.

Ο Μαχμούντ Αμπάς έγινε δεκτός χθες Τρίτη από τον Ερντογάν, με τον οποίο παραχώρησαν κοινή συνέντευξη τύπου. Σ' αυτήν, ο Τούρκος πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι η Τουρκία «θα συνεχίσει να υποστηρίζει την παλαιστινιακή υπόθεση με κάθε δυνατό μέσο».

Αυτή την εβδομάδα στην Άγκυρα αναμενόταν και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, αλλά η επίσημη επίσκεψή του αναβλήθηκε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΠΗΓΗ https://www.euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου