Τρίτη 1 Αυγούστου 2023

Elbit Systems: DESEAVER MK-4 Counter Measure για τα ισραηλινά πλοία


Το Ισραηλινό Ναυτικό και η Elbit Systems ολοκλήρωσαν με επιτυχία μια σειρά θαλάσσιων δοκιμών για το αντιμέτρων DESEAVER MK-4 (CMDS) επί των πλοίων του Ισραηλινού Ναυτικού. 

Οι δοκιμές αξιολόγησσν την ικανότητα του νέου συστήματος θαλάσσιου Ηλεκτρονικού Πολέμου (EW) να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά σε σύνθετα σενάρια επίθεσης πυραύλων, συμπεριλαμβανομένης της εκτόξευσης decoy από πολλούς εκτοξευτές έναντι πολλαπλών ταυτόχρονων απειλών.

Το DESEAVER MK 4 είναι ένα σύστημα αντιμέτρων 4ης γενιάς με πλήρη ισχύ soft kill αντιπυραυλικής άμυνας αποτελώντας τμήμα της Ενσωματωμένης Σουίτας Ηλεκτρονικού Πολέμου (IEWS) της Elbit Systems. Τα ISTAR και το IEWS της Elbit είναι επιχειρησιακό με το Ισραηλινό Ναυτικό και άλλες ναυτικές δυνάμεις.

Το DESEAVER MK 4 παρέχει περιμετρική προστασία έναντι ταυτόχρονων πολλαπλών απειλών πυραύλων από πολλαπλές κατευθύνσεις. Το σύστημα αποτελείται από πολλούς εκτοξευτές για εκτόξευση decoy. Το σύστημα χρησιμοποιεί μια σειρά από παθητικά και ενεργά decoy. Το DESEAVER είναι πλήρως ενσωματωμένη με άλλα συστήματα μάχης πλοίων.

Σχετικά με την Elbit

Η Elbit Systems Ltd. είναι μια διεθνής εταιρεία υψηλής τεχνολογίας που ασχολείται με ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων άμυνας, εσωτερικής ασφάλειας και εμπορικών προγραμμάτων σε όλο τον κόσμο. Η Εταιρεία, η οποία περιλαμβάνει την Elbit Systems και τις θυγατρικές της, δραστηριοποιείται στους τομείς της αεροδιαστημικής, χερσαίων και ναυτικών συστημάτων, διοίκησης, ελέγχου, επικοινωνιών, υπολογιστών, επιτήρησης και αναγνώρισης πληροφοριών (“C4ISR”), συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών, προηγμένων ηλεκτροοπτικών, ηλεκτροοπτικά διαστημικά συστήματα, σουίτες EW, συστήματα νοημοσύνης σημάτων, ζεύξεις δεδομένων και συστήματα επικοινωνιών, ραδιόφωνα, συστήματα που βασίζονται στον κυβερνοχώρο και πυρομαχικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου