Τρίτη 1 Αυγούστου 2023

Αλεξάντερ Λουκασένκο: Σύσταση στρατού με μισθοφόρους της Wagner


Οπρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο δήλωσε την Τρίτη ότι σχεδιάζει να επισπεύσει τη σύσταση ενός στρατού με συμβόλαιο χρησιμοποιώντας μαχητές της PMC Wagner στη Λευκορωσία.

«Ήταν δική μου πρωτοβουλία. Θέλω αυτά τα παιδιά να παραμείνουν στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας μας. Και, στηριζόμενη σε αυτές, να λάβουν πιο ενεργά βήματα για τη δημιουργία ενός συμβασιούχου στρατού», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων BelTA.

Την ίδια στιγμή, ο Λευκορώσος ηγέτης τόνισε ότι η χώρα του δεν πρόκειται να κάνει πόλεμο.«Δεν θέλουμε πολέμους και νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά. Εάν ένας εχθρός δει ότι είμαστε σε θέση να αντεπιτεθούμε και ότι θα υποστούν ανεπανόρθωτες απώλειες που θα είναι απαράδεκτες γι’ αυτόν, δεν θα επιτεθούν ποτέ», σημείωσε.

Ο υπουργός Άμυνας της Λευκορωσίας Βίκτορ Κρένιν δήλωσε νωρίτερα ότι οι συμβασιούχοι στρατιώτες αποτελούν περίπου το 60% του λευκορωσικού στρατού. Διετή σύμβαση μπορούν να υπογράψουν είτε όσοι δεν υπηρέτησαν ποτέ στο στρατό είτε όσοι προσελήφθησαν για υποχρεωτική στρατιωτική θητεία.

Σύμφωνα με προηγούμενες αναφορές, το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας και η διοίκηση του Ομίλου Wagner εκπόνησαν ένα σχέδιο συνεργασίας για το εγγύς μέλλον. Εκπαιδευτές και μονάδες Wagner συμμετέχουν ήδη σε εκπαιδευτικές αποστολές. Η λευκορωσική πλευρά δεν έχει αποκαλύψει πόσα μαχητικά Wagner μένουν στο έδαφός της.

(πηγή:tass)

ΠΗΓΗ https://www.viadiplomacy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου