Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023

«τα κουβαδάκια σας και σε άλλη παραλία»


Επιτέλους, εσείς των ‘ορισμένων’ ΜΜΕ, αν θέλετε να κάνετε αντιπολίτευση ή ότι άλλο έχετε κατά νουν να κάνετε: «τα κουβαδάκια σας και σε άλλη παραλία»…. Με τις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας μη παίζεται.




 

 

«Το απόλυτο μπάχαλο φαίνεται πως επικρατεί στις Ένοπλες Δυνάμεις, με τις ευθύνες για την εικόνα του στρατεύματος να βαραίνουν προσωπικά τον Κωνσταντίνο Φλώρο»   VS   «Ο ποιο αξιόπιστος δημόσιος φορέας είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις».



«Φιάσκο στη Νέο Αγχίαλο, όπου τα μαχητικά κινδύνεψαν από την πυρκαγιά, και αποκάλυψη πως τα ελικόπτερα καθηλώθηκαν στο Στεφανοβίκειο λόγω της πλημμύρας»   VS   «να είναι καλά της αμύνης τα παιδιά».

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις σε διάστημα ενός μήνα γνώρισαν δύο συντριπτικές ήττες χωρίς να πάνε σε πόλεμο. Η ασφάλεια της χώρας βρίσκεται σε κίνδυνο υπό την ηγεσία ενός ανίκανου αρχηγού»   VS   «Οι Ένοπλες Δυνάμεις πάντα παρούσες όπου και όταν απαιτηθεί, στο πλευρό του δοκιμαζόμενου ελληνικού λαού υπό την ηγεσία ενός άξιου αρχηγού».



 

«Οι πληροφορίες που φθάνουν σε δημοσιογραφικά γραφεία επιμένουν ότι στα υπόστεγα της 1η ΤΑΞΑΣ «εγκλωβίστηκαν» ελικόπτερα από την καταιγίδα Daniel.

Αναφέρονται αριθμοί και τύπος ελικοπτέρου…

Κάποιος επιβάλει την απόκρυψη ενημέρωσης των Ελλήνων πολιτών που έχουν πληρώσει για τα ελικόπτερα.»



 

«Ποιος θα απαντήσει στα εξής απλούστατα ερωτήματα;

1.       Έχουν εγκλωβιστεί ελικόπτερα στο πλημμυρισμένο Στεφανοβίκειο; Ναι ή όχι;

2.       Αν η απάντηση είναι καταφατική πόσα είναι αυτά; Ένα, δύο, περισσότερα;

3.       Τι τύποι ελικοπτέρων εγκλωβίστηκαν αν ισχύουν οι πληροφορίες;

4.       Ποιος ήταν ο λόγος του εγκλωβισμού, δεδομένου ότι χρόνος υπήρχε, ειδικά μετά από τη δημοσίευση φωτογραφιών που έδειχναν την πλημμυρισμένη πίστα στο Στεφανοβίκειο;

5.       Ποια είναι η κατάσταση του εξοπλισμού συντήρησης των ελικοπτέρων; Έχει διασωθεί ή έχει καταστραφεί από τις πλημμύρες;

6.       Το ΓΕΕΘΑ αντί να «απαντά» με άλλα αντί άλλων μπορεί να απαντήσει ή δεν μπορεί;»



Μπορούμε να δώσουμε εμείς τις απαντήσεις:

1.       Αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν εγκλωβισμένα ελικόπτερα στο πλημμυρισμένο Στεφανοβίκειο. Ναι υπήρξαν το πρωινό της Πέμπτης εγκλωβισμένα ελικόπτερα.

2.       Υπήρξαν τρία εγκλωβισμένα ελικόπτερα.

3.       Απάτσι.

4.       Ήταν ελικόπτερα σε προχωρημένη φάση προγραμματισμένης συντήρησης μέσης χρονικής διάρκειας και επομένως δεν βρίσκονταν σε πτητική κατάσταση. Η απομάκρυνσή τους έγινε με οχήματα μεταφοράς βαρέως τύπου (νταλίκες) και γερανοφόρων.

5.       Ο εξοπλισμός συντήρησης, τώρα βρίσκεται σε άριστη κατάσταση. Το πρωινό της Πέμπτης το 30% του εξοπλισμού ήταν καλυμμένο με βρόχινα ύδατα.



Δηλαδή τώρα, οι Έλληνες πολίτες που έχουν πληρώσει για τα ελικόπτερα, ενημερώθηκαν;

Αυτή είναι η δεοντολογία της δημοσιογραφίας ή του ρεπορτάζ για την άμυνα της χώρας;

Είναι δυνατόν ‘ορισμένα’ ΜΜΕ να απαιτούν ενημέρωση που αφορά την διαθεσιμότητα επιθετικών όπλων που αφορούν την άμυνά μας; Είστε σοβαροί εσείς των ορισμένων αυτών ΜΜΕ;

Λοιπόν, το ΓΕΕΘΑ μπορεί να σας «απαντά» με άλλα αντί άλλων ή μπορεί να μην σας «απαντά» καθόλου σε τέτοιες ‘γελοίες-αντιπολιτευτικές’ ερωτήσεις που αφορούν το αξιόμαχο των όπλων τής πατρίδας μας. Το ΓΕΕΘΑ δεν λογοδοτεί στα ‘ορισμένα’ ΜΜΕ.



Το ΓΕΕΘΑ κάνει αυτό που οφείλει να κάνει βάσει των νόμων: το καλύτερο δυνατόν, με το διαθέσιμο προσωπικό, διαθέσιμα μέσα και υλικά για να διασφαλίζει πάντα την ασφάλεια της πατρίδας μας από κάθε εξωτερική απειλή και κάθε φυσικό κίνδυνο. Ναι, και λάθη κάνει. Υπάρχουν όμως και κάποια όρια για την αποδέσμευση ή μη οποιασδήποτε πληροφορίας που αφορά τις Ένοπλες Δυνάμεις μας.

Το ΓΕΕΘΑ δεν οφείλει να λογοδοτεί σε κανένα ‘ορισμένο’ ΜΜΕ που προσπαθεί να κάνει αντιπολίτευση σε βάρος της εθνικής μας άμυνας.




Επιτέλους, εσείς των ‘ορισμένων’ ΜΜΕ, αν θέλετε να κάνετε αντιπολίτευση ή ότι άλλο έχετε κατά νουν να κάνετε: «τα κουβαδάκια σας και σε άλλη παραλία». Ασχοληθείτε με υγεία, παιδεία, οικονομία, εξωτερική ή εσωτερική πολιτική, με το ΕΚΑΒ, με την δασοπυρόσβεση, με τις συγκοινωνίες με τόσα και τόσα. Με τις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας μη παίζεται.

ΠΗΓΗ hellenicdefencenet

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου