Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023

Πολεμική Αεροπορία: Συμβόλαιο στην Lockheed Martin για την αναβάθμιση των ελληνικών μαχητικών F-16


Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ανέθεσε νέο συμβόλαιο στη Lockheed Martin, ύψους 238 εκατομμυρίων δολαρίων, για την παραγωγή νέων αεροσκαφών, τη συντήρηση και την αναβάθμιση των στόλων F-16. 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωσηαυτή η σύμβαση περιλαμβάνει στρατιωτικές πωλήσεις εξωτερικού (FMS) στην Ελλάδα, τη Νότια Κορέα, την Ιορδανία, την Ταϊβάν και τη Σιγκαπούρη.

Η συμφωνία προβλέπει την προμήθεια αρχικών ανταλλακτικών για την υποστήριξη αγορών νέων αεροσκαφών ή σημαντικές αναβαθμίσεις στόλου F-16 των συμμάχων των ΗΠΑ. Οι εργασίες θα εκτελεστούν στο Fort Worth του Τέξας και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στην επόμενη δεκαετία, δηλαδή έως τις 7 Νοεμβρίου 2033.

Ως ο αρχικός κατασκευαστής των μαχητικών αεροσκαφών, η Lockheed Martin ήταν ο μοναδικός προμηθευτής του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ για αυτήν τη σύμβαση.

Η Lockheed Martin έχει παραδώσει περίπου 4.600 F-16 σε περισσότερες από 25 χώρες, με περισσότερα από 3.000 μαχητικά να λειτουργούν αυτή τη στιγμή σε όλο τον κόσμο. Επί του παρόντος, η Ελλάδα διαθέτει συνολικά 141 αεροσκάφη F-16, τα οποία προμηθεύτηκαν ήδη από το 1989.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, δήλωσε στις Νοεμβρίου, πως ο επόμενος στόχος της Πολεμικής Αεροπορίας στο άμεσο μέλλον είναι η αναβάθμιση των F-16 Block 50. Επίσης, το 2022 η Πολεμική Αεροπορία ενέκρινε την αναβάθμιση 38 μαχητικών τύπου F-16 Block 50 που είχε αγοράσει η χώρα μας στις αρχές της δεκαετίας του ’90.

ΠΗΓΗ https://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου