Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023

Ερντογάν: «Το Ισραήλ δοκιμάζει και τη δική μας υπομονή»


Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Την επέτειο του θανάτου του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ τίμησε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στο προεδρικό μέγαρο, κάνοντας αναφορές και πάλι στη Γάζα και εξαπολύοντας νέες βολές κατά του Ισραήλ, οι πρακτικές του οποίου στοχεύουν και την Τουρκία, όπως υπονόησε.

Απευθυνόμενος στο Ισραήλ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι το Ισραήλ δοκιμάζει την υπομονή και της Τουρκίας με την ψευδαίσθηση που καλλιεργεί περί γης της επαγγελίας ή την απειλή χρήσης πυρηνικών όπλων, ενώ έκανε λόγο για σφετερισμό των παλαιστινιακών εδαφών από ένα φασιστικό κράτος.

«Αυτοί που σφετερίστηκαν βίαια τα εδάφη όπου ο παλαιστινιακός λαός ζει εδώ και χιλιάδες χρόνια προσπαθούν να οικοδομήσουν ένα κράτος σε αυτή τη γη, η ιστορία του οποίου είναι μόλις 75 ετών και η νομιμότητα του οποίου είναι αμφισβητήσιμη λόγω του φασισμού τους. Δεν αρκέστηκαν σε αυτό, δοκιμάζουν την υπομονή μας με τις ψευδαισθήσεις τους περί γης της επαγγελίας, η οποία περιλαμβάνει και την επικράτεια της χώρας μας, και τις απειλές τους για χρήση πυρηνικών όπλων. Παρά την τεχνολογική τους υπεροχή και την ανήθικη τυραννία που ασκούν, έρχεται η μέρα που αυτοί που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα αθώα παιδιά, τις γυναίκες και τους ηλικιωμένους της Παλαιστίνης, να ξυπνήσουν από αυτό το χονδροειδέστατο όνειρο».

Θα λογοδοτήσουν!

"Στη Γάζα συντελείται μια καταστροφή, μια τραγωδία, ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου", δήλωσε και πάλι ο Τούρκος πρόεδρος. «Σίγουρα θα λογοδοτήσουν για τις ζωές δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, από αγέννητα μωρά μέχρι αθώα παιδιά και καταπιεσμένες γυναίκες. Δεν θα σταματήσουμε να λέμε την αλήθεια μέχρι να διασφαλιστεί η ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας όλων των Παλαιστινίων, ιδιαίτερα των κατοίκων της Γάζας που αγωνίζονται για την προστασία της πατρίδας και της ζωής τους. Με τη δύναμη που λαμβάνουμε από τη φωνή της κοινής συνείδησης, θα στηρίξουμε τη βούληση του λαού της Γάζας να μην εγκαταλείψει τα σπίτια και τα εδάφη του μέχρι τέλους", τόνισε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος σχολίασε και την έκθεση προόδου της ΕΕ για την Τουρκία, εξαπολύοντας μύδρους εναντίον της περί ‘απροκάλυπτα εχθρικής στάσης’ απέναντι στην Άγκυρα.

"Ο λόγος για τον οποίο δεν μπορούμε να σημειώσουμε πρόοδο στις σχέσεις με την ΕΕ είναι η απροκάλυπτα εχθρική στάση απέναντι στην Τουρκία. Η ΕΕ χάνει την ελπίδα να απαλλαγεί από τη στρατηγική της τύφλωση", σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ https://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου