Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023

Η ισλαμοφοβία ως ευρωφοβία...


Του Κώστα Στούπα


Πριν λίγες μέρες το χαρακτηριζόμενο ως ακροδεξιό Κόμμα για την Ελευθερία, του Geert Wilders, τερμάτισε πρώτο στις γενικές εκλογές της Ολλανδίας, κερδίζοντας 37 από τις 150 έδρες στο κοινοβούλιο, ή 23,6% των ψήφων. Στις εκλογές του 2021 είχε κερδίσει το 11% των ψήφων και στις εκλογές του 2017 το 13%.

Αν και θεωρείται δύσκολο να σχηματίσει κυβέρνηση, ο διπλασιασμός των ψήφων αποτελεί ένα ηχηρό μήνυμα για το Status Quo ένθεν κακείθεν του βορείου Ατλαντικού.

Στις επερχόμενες εκλογές των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ, αν και αντιμετωπίζει σοβαρές  κατηγορίες από τη δικαιοσύνη, είναι φαβορί για επόμενος Πρόεδρος της ηγέτιδας των δημοκρατιών. Η  Μαρίν Λεπέν παραμένει πρώτη στη Γαλλία και στη Γερμανία το AfD είναι ξεκάθαρα δεύτερο κόμμα μετά τους Χριστιανοδημοκράτες.

Η μοναδική απειλή για το AfD στη Γερμανία είναι το κόμμα που ιδρύει η πρόσφατα αποσκιρτήσασα  από το Κόμμα της Αριστεράς Sahra Wagenknecht η οποία διαφοροποιείται από την αριστερά στο θέμα του μεταναστευτικού στο οποίο ταυτίζεται περισσότερο με το ακροδεξιό AfD.

Οι περισσότεροι από τους εκκολαπτόμενους ακροδεξιούς αμφισβητούν την κλιματική αλλαγή,  αντιστρατεύονται την ενεργειακή μετάβαση και θεωρούν την ενεργειακή εξάρτηση από τη Ρωσία ως συμφέρουσα λύση.

Κοινοί παρονομαστές όλων αυτών που τρέφονται από τον δικαιολογημένο  φόβο των Ευρωπαίων από την ανεξέλεγκτη μετανάστευση και τις προκλήσεις των βαρβαρικών ηθών του ισλάμ, είναι ο Ευρωσκεπτικισμός, η φιλία προς το ολιγαρχικό καθεστώς της Ρωσίας και για αρκετούς η καχυποψία προς τους δημοκρατικούς θεσμούς (ανεξαρτησία δικαιοσύνης, ελευθερία τύπου κλπ).

Είναι φανερό πως η Ισλαμοφοβία χρησιμοποιείται σαν μέσο διάχυσης της Ευρωφοβίας και του Ευρωσκεπτικισμού.

Ποιος θα ωφεληθεί περισσότερο από τη διάλυση της Ε.Ε. μιας οικονομικής οντότητας 400 εκατ. σε μια οντότητα 27 εθνικών κρατών εκ των οποίων το καθένα χωριστά θα πρέπει να διαπραγματευτεί με μεγέθη όπως της Ρωσίας, της Κίνας, της  Ινδίας ή ακόμη και των ΗΠΑ;

Οι στόχοι είναι προφανείς... όπως προφανές είναι και το βασικό αίτιο αυτή της ισχυροποίησης της Ευρωφοβίας εντός της Ε.Ε. με εφαλτήριο την Ισλαμοφοβία που προκύπτει από την ανεξέλεγκτη μετανάστευση και τοn ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό των μουσουλμανικών πληθυσμών και κοινοτήτων εντός της Ευρώπης.

Η είσοδος των μουσουλμάνων σε μια κοινότητα, από τη στιγμή που ξεπερνούν ένα ποσοστό, αλλάζει τα δεδομένα. Αυτό, γιατί οι μουσουλμάνοι αρχίζουν να έχουν όλο και μεγαλύτερες απαιτήσεις προσαρμογής των άλλων στις δικές τους συνήθειες. Αμφισβητούν τα δικαιώματα των ατόμων και κυρίως των γυναικών όπως είναι κατοχυρωμένα στα συντάγματα των δημοκρατιών και απαιτούν να γίνει σεβαστή η άρνησή τους να εφαρμόζουν τους νόμους.

Υπάρχουν λοιπόν σαφείς ενδείξεις πως οι οπαδοί του ολοκληρωτισμού προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τη δικαιολογημένη ισλαμοφοβία προκειμένου να την μεταστρέψουν σε Ευρωφοβία, για να αποδυναμώσουν την Ευρώπη και τις δημοκρατίες στην επικείμενη αναμέτρησή τους με τις ολιγαρχίες της Ανατολής.

Τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου πρέπει να "ξυπνήσουν" και να λάβουν αυστηρά μέτρα ελέγχου της μετανάστευσης και των μουσουλμανικών κοινοτήτων και πληθυσμών που πολλαπλασιάζονται εντός των δημοκρατιών με στόχο να τις διαβρώσουν και αλώσουν...

kostas.stoupas@capital.gr  

ΠΗΓΗ capital

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου