Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023

Ο πόλεμος επεκτείνεται: Το Ισραήλ χτύπησε στρατόπεδο των Χούτι στην Υεμένη


Δεκέμβριος 1, 2023. Ελλάδα.

Τα Σαουδαραβικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι μετά τη λήξη της εκεχειρίας στη Γάζα, επλήγη ένα στρατόπεδο που ανήκει στην πολιτοφυλακή Χούτι που υποστηρίζεται από το Ιράν στη Σαναά της Υεμένης, γράφουν τα τουρκικά media.

Ενώ τα ΜΜΕ της Σαουδικής Αραβίας ανέφεραν ότι η έκρηξη προκλήθηκε από αεροπορική επίθεση, ένας ανώτερος αξιωματούχος των Χούτι ισχυρίστηκε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από έκρηξη παλαιών πυρομαχικών.

Ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί το «ανθρωπιστικό διάλειμμα», το οποίο τέθηκε σε ισχύ στις 08:00 της Παρασκευής 24 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της συμφωνίας κρατουμένων μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Μετά το τέλος του «ανθρωπιστικού διαλείμματος», ο ισραηλινός στρατός επανέλαβε τις επιθέσεις του στη Λωρίδα της Γάζας, στοχεύοντας αυτή τη φορά άλλη χώρα. Το Ισραήλ έπληξε με πολεμικά αεροσκάφη μια στρατιωτική εγκατάσταση που ανήκει στην πολιτοφυλακή Χούτι που υποστηρίζεται από το Ιράν.

Το Ισραήλ ξεκίνησε τις επιθέσεις μετά το τέλος της εκεχειρίας

Ενώ η προσωρινή κατάπαυση του πυρός που συνεχίζεται εδώ και 7 ημέρες στη Γάζα έληξε σήμερα το πρωί, ο ισραηλινός στρατός επανέλαβε τις επιθέσεις του στην περιοχή. Ενώ ο ισραηλινός στρατός με στόχο τον Χαν Γιουνούς σκότωσε 54 Παλαιστίνιους, μια είδηση ​​από την περιοχή έκανε τους πάντες νευρικούς.

Χτύπησαν τις εγκαταστάσεις της πολιτοφυλακής Χούτι στην Υεμένη

Σύμφωνα με τις ειδήσεις της τηλεόρασης της Σαουδικής al-Hadas, το Ισραήλ έπληξε μια στρατιωτική εγκατάσταση που ανήκει στην πολιτοφυλακή Χούτι που υποστηρίζεται από το Ιράν στη Σαναά της Υεμένης.

Ενώ τα ΜΜΕ της Σαουδικής Αραβίας ανέφεραν ότι η έκρηξη προκλήθηκε από αεροπορική επίθεση, ένας ανώτερος αξιωματούχος των Χούτι ισχυρίστηκε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από έκρηξη παλαιών πυρομαχικών.

Ισραηλινός στρατός: Στόχος ο Γιαχούα Σινουάρ

Ο ισραηλινός Τύπος έγραψε ότι ο Ισραηλινός Στρατός επικέντρωσε τις επιθέσεις του στην περιοχή όπου κρυβόταν ο Γιαχούα Σινουάρ, ένας από τους ηγέτες της Χαμάς.

Σύμφωνα με την Jerusalem Post, αναφέρθηκε ότι «οι IDF διέταξαν τους πολίτες στην πόλη  Χαν Γιουνίς, όπου πιστεύεται ότι κρύβεται ο ηγέτης της Χαμάς Yahya Sinwar, να εκκενώσουν όταν λήξει η εκεχειρία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς το πρωί της Παρασκευής και προειδοποίησε ότι η πόλη του Χαν Γιούνις είναι μια επικίνδυνη εμπόλεμη ζώνη».

«Ήταν ο εγκέφαλος της «Πλημμύρας αλ Άκσα»

Ο Σινουάρ, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων το 2011, θεωρείται ένα από τα λίγα άτομα στο think tank της τρομοκρατικής  επιχείρησης  της Χαμάς «Πλημμύρας αλ Άκσα».

Ο Σινουάρ, ο οποίος είναι ο νούμερο 2 μετά τον επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε, βρίσκεται επίσης στην κορυφή της λίστας καταζητούμενων του Ισραήλ.

The Hellenic Information Team

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου