Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024

Έλα μωρέ… για τις εκλογές το κάνει ο Ερντογάν! Οι συνήθεις απολογητές της Τουρκίας


Η πρώην υπουργός Εξωτερικών, κ. Ντόρα Μπακογιάννη, έχει θέσεις και τις εκφράζει, αλλά δεν σημαίνει ότι είναι και προς την ορθή κατεύθυνση. Μερικές φορές εκφράζει μεγαλοφώνως τις επιθυμίες της, άλλες φορές η ανάλυση της είναι απλά λάθος. 

Μιλώντας στην ΕΡΤ σε μία σόλο συνέντευξη κατά την οποία μίλησε για πολλά και διάφορα, υποστήριξε ότι ο λόγος για τον οποίο ο Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε ξανά στην Κύπρο, είναι οι δημοτικές εκλογές στην Τουρκία. “Διέγνωσε” ότι επειδή ο νυν δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Ιμάμογλου προηγείται στις δημοσκοπήσεις, ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, ομιλεί εθνικιστικά προφανώς για να διεγείρει το ψεκασμένο ακροατήριο του.

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL

Η άποψη αυτή εμφανίζεται κάθε φορά που ο Ερντογάν απειλεί και βρίζει και παραποιεί τα ιστορικά γεγονότα. Και κάθε φορά αυτοί που την παρουσιάζουν απλά πέφτουν έξω. Οι Τούρκοι προγραμματίζουν, έχουν σχέδια και τα υλοποιούν, ενώ εμείς, η Λευκωσία και η η Αθήνα, αδρανούμε. Ευτυχώς, τα τελευταία χρόνια γίνεται μία συστηματική δουλειά στον τομέα της ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων, όπου είχαμε μείνει πίσω. Φυσικά, δεν αναφέρομαι για την Κύπρο, όπου οι διεφθαρμένοι πολιτικοί έγιναν πάμπλουτοι, ενώ αν είχε εξαλειφθεί η διαφθορά σήμερα το νησί θα διέθετε και πολεμικά αεροπλάνα και πολεμικά πλοία. Δεν έχει τίποτα.

Η κ. Μπακογιάννη παρουσίασε την εξής εικόνα για να δικαιολογήσει το παραλήρημα του Ερντογάν, για το δήθεν λάθος του τότε πρωθυπουργού, Μπουλέντ Ετσεβίτ, ο οποίος υποτίθεται ότι δεν προχώρησε στην κατάληψη όλης της Κύπρου, το καλοκαίρι του 1974. Ο σημερινός ισλαμιστής πρόεδρος προφανώς δεν θυμάται ότι το σχέδιο ΔΕΝ αφορούσε την κατοχή όλου του νησιού. Αν δεν υποχωρούσε η άμυνα στην Αμμόχωστο, και εάν η Κύπρος δεν είχε προδοθεί από τη χούντα των Αθηνών, είναι ζήτημα αν κατάφερνε να καταλάβει την Κερύνεια.

Είπε η πρώην υπουργός Εξωτερικών, η οποία βεβαίως καταδίκασε την απειλή του Ερντογάν και τόνισε ότι παραβιάζει το πνεύμα της συμφωνίας του με την Αθήνα: ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ https://www.defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου