Τρίτη 5 Μαρτίου 2024

Τατάρ από Βερολίνο: Πρέπει να αρθεί η «απομόνωση» των Τουρκοκυπρίων


Πρέπει να αρθεί η «απομόνωση» κατά των Τ/κ, ανέφερε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ, μιλώντας στη συνάντηση του «2ου Παγκόσμιου Φόρουμ Ανταλλαγής Προορισμών (Destination Exchange Forum) στο Βερολίνο, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Γκιουνές», όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Ο  κ. Τατάρ ανάφερε ότι «σε μια εποχή που έχουν διευκολυνθεί πολύ η επικοινωνία και οι μεταφορές είναι αναχρονιστική και πρέπει να τερματιστεί το συντομότερο δυνατόν η 'απομόνωση' που εφαρμόζεται για τον τουρκοκυπριακό 'λαό'», κατά την έκφρασή του.

Αναφερόμενος στη σημασία της διπλωματίας και του διαλόγου, είπε ότι η Ευρώπη και ιδιαίτερα η Γερμανία πρέπει να ακούσουν τη φωνή των Τ/κ και να υιοθετήσουν "μια δίκαιη και ουδέτερη στάση για ένα καλύτερο μέλλον".

Επίσης ο κ. Τατάρ είπε ότι έχουν γίνει πολλές ενέργειες για την ανάπτυξη του τουρισμού και πρόσθεσε ότι το ψευδοκράτος "έχει γίνει ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός».

Εξάλλου η διαδικτυακή «Κίπρις Πόστασι» αναφέρεται στο θέμα και γράφει ότι ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι το ψευδοκράτος μοιράζεται τις αξίες της Ευρώπης και κάλεσε τους Γερμανούς να επισκεφτούν το νησί για να δουν τον πολιτισμό του και τις φυσικές του ομορφιές.

Η «Γκιουνές» γράφει ακόμα ότι, στα πλαίσια της επίσκεψής του στο Βερολίνο, ο κ. Τατάρ συναντήθηκε με την «αντιπρόσωπο» του ψευδοκράτους στη γερμανική πρωτεύουσα, Μπενίζ Ολούερ Καϊμάκ, η οποία τον ενημέρωσε σε σχέση με τα καθήκοντά της.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

ΠΗΓΗ https://www.sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου