Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Ο Ερντογάν εξαπέλυσε επίθεση εναντίον ΗΠΑ και Ισραήλ, δεν πάει στο Λευκό Οίκο, στις 9 Μαϊου: Οι Τούρκοι ομιλούν για αναβολή της επίσκεψης στην Ουάσιγκτον, ο Κίρμπι δεν …γνωρίζει!

Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν δεν θα επισκεφθεί το Λευκό Οίκο στις 9 Μαϊου, σύμφωνα με τουρκικές πηγές.

Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε στο πρακτορείο Bloomberg ότι η απόφαση αναβολής ελήφθη λόγω κάποιων αλλαγών στο πρόγραμμα του Ερντογάν, κάτι που φαντάζει βεβαίως ως δικαιολογία.

Ισχυρίστηκε ότι η νέα ημερομηνία της επίσκεψης θα συζητηθεί με τους Αμερικανούς. Ο Ερντογάν θα επιδιώξει τώρα να συναντηθεί με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στη διάρκεια της συνόδου του ΝΑΤΟ, που θα γίνει τον Ιούλιο στην Ουάσιγκτον.

Προηγουμένως, ο Ερντογάν εξαπέλυσε άνευ προηγουμένου κριτική εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ και όσων συκοφαντούν την Τουρκία για το ρόλο της στον πόλεμο της Γάζας, όπως δήλωσε.

Είπε τα εξής:

«Αντί να κάνουν αβάσιμους ισχυρισμούς κατά της Τουρκίας με βάση τα γεγονότα του 1915, οι ΗΠΑ θα πρέπει να κοιτάξουν τη Γάζα. Απορρίπτουμε την υποκριτική τους πολιτική. Έχουμε δει την κυριαρχία του Σιωνισμού σε παγκόσμια κλίμακα. Φαίνεται πώς κατέλαβε την οικονομία, το εμπόριο, την τέχνη και τον ακαδημαϊκό κόσμο. Οι δυτικές αξίες όπως η δημοκρατία, η ελευθερία, ο νόμος και η ελευθερία του Τύπου ξεχάστηκαν όταν ήρθε στο Ισραήλ».

Ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας στην 5η Διάσκεψη της Διακοινοβουλευτικής Πλατφόρμας, δικαιολογήθηκε για τις κατηγορίες αναφορικά με τη βάση Κιουρετζίκ, λέγοντας ότι εξυπηρετεί μόνο την ασφάλεια της χώρας του και των συμμάχων της.

“Το κέντρο ραντάρ στο Κιουρετζίκ δεν έχει και δεν μπορεί να έχει καμία σχέση, δεσμούς ή επαφές με οποιοδήποτε άλλο κράτος παρά με την ασφάλεια της χώρας μας και τη συμμαχία μας. Η Δημοκρατία της Τουρκίας δεν θα επέτρεπε και δεν έχει επιτρέψει κάτι τέτοιο. Μας συκοφάντησαν για πολιτικό όφελος. Μην λες ψέματα, δεν θα σωθείς έτσι. Θα απαντήσετε για αυτό στον αιώνιο κόσμο. Η πολιτική δεν πρέπει να βασίζεται σε ψέματα”, τόνισε.

Χθες, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνκής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, δήλωσε:

Δεν υπάρχει τίποτα στο πρόγραμμα για να μιλήσουμε όσον αφορά μια συγκεκριμένη επίσκεψη του Προέδρου Ερντογάν. Οπότε, δεν έχω κανένα σχόλιο επ’ αυτού.

ΠΗΓΗ https://hellasjournal.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου