Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

FDI: «Αυτοψία» του Αρχηγού ΓΕΝ στο ναυπηγείο της Λοριάν – Ενημερώθηκε για τη πρόοδο στη ναυπήγηση των φρεγατών [pics]


Από την Κυριακή 21 έως και την Τρίτη 23 Απριλίου 2024, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος-Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ, πραγματοποίησε επίσκεψη στο ναυπηγείο στη Λοριάν της Γαλλίας όπου ενημερώθηκε για την εξέλιξη των εργασιών και την πρόοδο υλοποίησης του προγράμματος ναυπήγησης των νέων Φρεγατών FDI του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ).

Όπως είχε ήδη αποκαλύψει το Onalert.gr και ο Κώστας Σαρικάς στις 14 Απριλίου, ο Αρχηγός ΓΕΝ πραγματοποίησε «αυτοψία» εκεί που «χτίζονται» τα τρία ελληνικά πλοία και διαπίστωσε ιδίοις όμμασι την πρόοδο στις εργασίες.

Η επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΝ στην Lorient πραγματοποιείται σε μια περίοδο που ήδη έχουν αρχίσει οι δοκιμές στην πρώτη Belharra, την «Amiral Ronarc’h», οι οποίες είναι και οι πλέον καθοριστικές για την εξέλιξη του προγράμματος.

Κλιμάκιο Στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού βρίσκεται καθ’όλη την διάρκεια της ναυπήγησης των FDI στη Λοριάν, ενώ αξιωματικοί του ελληνικού Στόλου θα βρίσκονται πάνω στην γαλλική φρεγάτα «Amiral Ronarc’h», όταν αυτή ξεκινήσει τις δοκιμές στη θάλασσα.

Τους επόμενους μήνες, θα μεταβούν στη Γαλλία και οι πρώτη «πυρήνες» του πληρώματος της πρώτης ελληνικής φρεγάτας FDI, «ΚΙΜΩΝ».

Δείτε περισσότερες φωτγοραφίες:

  FDI   FDI

ΠΗΓΗ https://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου