Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

To CV90 στο ΚΕΤΘ: Επίδειξη του τεθωρακισμένου οχήματος μάχης της BAE Systems σε επιτελείς του ΓΕΣ


Τα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης CV90, που κατασκευάζονται από μια σουηδική μονάδα της βρετανικής εταιρείας BAE Systems, βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του Στρατού Ξηράς, την περασμένη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, στις 10 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Στρατοπέδου «ΕΠΧΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΕΛΙΔΗ» (έδρα του ΚΕΤΘ) επίδειξη σε επιτελείς του ΓΕΣ από εκπροσώπους της εταιρείας BAE SYSTEMS, σχετικά με τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Τεθωρακισμένου Οχήματος Μάχης (IFV) CV90, κατασκευής της.

Η νέα εκσυγχρονισμένη έκδοση του ερπυστριοφόρου ΤΟΜΑ CV90 συνδυάζει βελτιωμένες ταχύτητες πεδίου και χειρισμού με την αναβαθμισμένη αρχιτεκτονική ηλεκτρονικών για την υποστήριξη των δυνατοτήτων ανάπτυξης.

Είναι εξοπλισμένο με έναν αρθρωτό πύργο σειράς D, ο οποίος μπορεί να οπλιστεί με διαφορετικούς τύπους οπλισμού, από αυτόματα πυροβόλα 30/40 και 35/50 χιλιοστών μέχρι πυροβόλα 120 χιλ. Ο δευτερεύων οπλισμός μπορεί να περιλαμβάνει Spike LP ή άλλους εκτοξευτές αντιαρματικών καθοδηγούμενων πυραύλων και συζυγές πολυβόλο των 7,62 χιλ.

Φωτογραφία αρχείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου