Κυριακή 26 Μαΐου 2024

Η Ρωσία παράγει βλήματα πυροβολικού περίπου τρεις φορές πιο γρήγορα από τους δυτικούς συμμάχους της Ουκρανίας


Η Ρωσία παράγει βλήματα πυροβολικού περίπου τρεις φορές πιο γρήγορα από τους δυτικούς συμμάχους της Ουκρανίας και για περίπου το ένα τέταρτο του κόστους.

Σύμφωνα με μια ανάλυση του Sky News, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις αντιμετωπίζουν μια σειρά από προκλήσεις, καθώς βασίζονται σε προμήθειες πυρομαχικών από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη για να αντιμετωπίσουν την εισβολή της Ρωσίας.

Από την αρχή του πολέμου και οι δυο πλευρές έχουν βασιστεί σε μεγάλο βαθμό στο πυροβολικό τους. Αυτό ώθησε τις ΗΠΑ, την Βρετανία και άλλους ευρωπαίους συμμάχους να επιδιώξουν να αυξήσουν την παραγωγή πυρομαχικών στις εγχώριες βιομηχανίες τους, αλλά η ικανότητά τους να κατασκευάζουν βλήματα πυροβολικού εξακολουθεί να υστερεί σε σχέση με τη Ρωσία παρά τη συνδυασμένη οικονομική ισχύ που ξεπερνά κατά πολύ εκείνη της Μόσχας, σύμφωνα με το Sky News.

Ως αποτέλεσμα, οι Ουκρανοί στρατιώτες στην πρώτη γραμμή λένε ότι για κάθε βολή που εκτοξεύουν εναντίον ρωσικών θέσεων, τα ρωσικά στρατεύματα μπορούν να εκτοξεύσουν περίπου πέντε οβίδες πίσω.

Με τις πιθανότητες να είναι εναντίον τους, οι Ουκρανοί λένε ότι προσπαθούν να κάνουν κάθε βολή να μετράει. «Συχνά, με μόνο μία, δύο ή τρεις οβίδες, μπορούμε να καταστρέψουμε εντελώς έναν στόχο», λέει ο Ουκρανός διοικητής της μονάδας πυροβολικού της 57ης Ταξιαρχίας, η οποία μάχεται ενάντια στα ρωσικά στρατεύματα στο Χάρκοβο, στα βορειοανατολικά της Ουκρανίας.

Ωστόσο, ο διοικητής τόνισε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα εξακολουθούν να χρειάζονται περισσότερες προμήθειες.

Πηγή: Sky News / Φωτογραφία αρχείου Reuters

ΠΗΓΗ https://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου