Κυριακή 26 Μαΐου 2024

Γιώργος Γεραπετρίτης: «Είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα σενάρια»

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, στη Μέση Ανατολή αλλά και το ζήτημα που έχει προκύψει με τη στάση της νεας ηγεσίας της Βόρειας Μακεδονίας κυριάρχησαν σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε ο υπουργός ΕξωτερικώνΓιώργος Γεραπετρίτης

«Είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα σενάρια», ανέφερε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας για την προκλητική ρητορική της ηγεσίας της Βόρειας Μακεδονίας, ενώ υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση στα Σκόπια δεν έχει ορκιστεί και πως μόλις προκύψει η Αθήνα θα προχωρήσει στα δέοντα. Επίσης υπενθύμισε ότι  «η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια συμφωνία Διεθνής και δεν μπορεί να τροποποιηθεί μονομερώς».

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης επισήμανε, σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξής του στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, στον ΣΚΑΪ,  την αποφασιστικότητα της χώρας να ακολουθεί μια πολιτική αρχών και στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής και τόνισε πως «η Τουρκία δεν μπορεί να καθορίσει θαλάσσια πάρκα». Απέφυγε να σχολιάσει δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων και τεπανέλαβε ότι η ελληνική εξωτερική πολιτική δεν ετεροκαθορίζεται.

Για την Χαμάς ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε επανειλημμένα ότι είναι μια τρομοκρατική οργάνωση και δεν μπορεί να υπάρχει διαβάθμιση. «Η Χαμάς δεν ταυτίζεται με τον Παλαιστινιακό λαό. Πρέπει το συντομότερο δυνατόν να υπάρξει μια πολιτική λύση», ανέφερε χαρκτηριστιά ο Γιώργος Γεραπετρίτης.


ΠΗΓΗ https://tomanifesto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου