Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Πρόεδρος Βουλής Σκοπίων στην Τουρκία: «Είμαι σίγουρος ότι τα Βαλκάνια θα επανενωθούν»


Οκτώβριος 6, 2024. Ελλάδα. Βαλκανικό Περισκόπιο.

Συνεχίζονται οι επαφές του Προέδρου της Βουλής Αφρίμ Γκάσι στην Άγκυρα. Οι πρόσφατες επισκέψεις του ήταν στη Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων και το Συνταγματικό Δικαστήριο, γράφουν τα τουρκικά media.

Ο πρόεδρος της Βουλής της Βόρειας Μακεδονίας και η συνοδευτική του αντιπροσωπεία, που βρίσκονται σε επίσημες επαφές στην Άγκυρα εδώ και δύο ημέρες, επισκέφθηκαν χθες το Συνταγματικό Δικαστήριο της Δημοκρατίας της Τουρκίας. Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Δικαστηρίου, Καντίρ Όζκαγια, και το επιτελείο του.  

Άλλος σταθμός της αντιπροσωπείας ήταν η Τουρκική Προεδρία Θρησκευτικών Υποθέσεων. Αντί για τον Πρόεδρο Θρησκευτικών Υποθέσεων, που βρισκόταν στο εξωτερικό, τον καλωσόρισε ο Αντιπρόεδρος και Αναπληρωτής Πρόεδρος αρμόδιος για τις Εξωτερικές Σχέσεις Σελίμ Αργκούν. 

«Είμαι βέβαιος ότι τα Βαλκάνια θα επανενωθούν»

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ο Αφρίμ Γκάσι και η αντιπροσωπεία του συνέχισαν χθες τις επαφές τους στην Κωνσταντινούπολη

Με αφορμή την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2024-2025, πραγματοποίησε ομιλία στο Πανεπιστήμιο του Μαρμαρά με θέμα «Ιστορικές και πολιτικές σχέσεις Βόρειας Μακεδονίας και Τουρκίας, επίκαιρα ζητήματα στον κόσμο». 

Ο Γκάσι είπε, «Τόνισα την κοινή μας γεωγραφία και ιστορία, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την οικοδόμηση του έθνους και επικεντρώθηκα σε προοπτικές για το πώς μπορεί να μοιάζει ο κοινός μας κόσμος στο μέλλον. Εξέφρασα την πεποίθησή μου ότι τα Βαλκάνια θα επανενωθούν όχι μόνο ως γεωγραφικό σύνολο, αλλά και ως σημείο συνάντησης πολιτισμών, πολιτισμών και θρησκειών και ότι θα επικρατήσει η ειρήνη, η ασφάλεια και η ευημερία».

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου