Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

LIVE BLOG: Σκοτώθηκε ο διοικητής της Χεζμπολάχ - Επίθεση στο Ισραήλ με μια νεκρή και 10 τραυματίες


Το Ισραήλ όλο το βράδυ σφυροκοπούσε όχι μόνον τον Λίβανο και την πρωτεύουσά του Βηρυτό αλλά και την Βόρεια και Κεντρική Γάζα. Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, λεπτό προς λεπτό, μέσω του Newsbomb.gr.

Η Μέση Ανατολή συνεχίζει να «φλέγεται», με τον ισραηλινό στρατό να τελεί σήμερα σε κατάσταση συναγερμού εξαιτίας του κινδύνου να γίνουν νέες επιθέσεις, την παραμονή της επετείου της άνευ προηγουμένου εφόδου του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ.

Μάλιστα, το Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ ανέφερε ότι η Πολεμική Αεροπορία του σκότωσε τον διοικητή της Χεζμπολάχ, Χάντερ Αλί Ταουίλ.

Η δήλωση ανέφερε ότι ο Taweel, μαζί με τους Mohamed Hader και Hassan Nteer el Rasheeni που σκοτώθηκαν νωρίτερα την εβδομάδα, ήταν υπεύθυνοι για έναν αντιαρματικό πύραυλο που έπληξε τα βόρεια σύνορα του Ισραήλ τον Ιανουάριο.

Ο πύραυλος είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός μέλους της ομάδας επείγουσας αντιμετώπισης του Kfar Yuval, του Barak Ayalon, και της 76χρονης μητέρας του.

Η Χεζμπολάχ δεν έχει ακόμη σχολιάσει τη δήλωση.

Επίθεση σημειώθηκε στο μεταξύ σε σταθμό λεωφορείων στο Ισραήλ.

Ένα σοβαρά τραυματισμένο θύμα της επίθεσης στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων της Μπερσέμπα υπέκυψε στα τραύματά της, σύμφωνα με τις αναφορές από τις υπηρεσίες για τις πρώτες βοήθειες.

Άλλοι 10 μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, ενώ ο δράστης έπεσε νεκρός από πυρά.

Η αστυνομία ερευνά αν η επίθεση περιελάμβανε τόσο μαχαιριές όσο και πυροβολισμούς από τον τρομοκράτη.

Live Updates
Εμμανουήλ Χατζηγιάννης
σε μερικά δευτερόλεπτα

Χέρτζογκ: Ξυπνήστε

Ο Ιτσχάκ Χέρτζογκ σε τηλεοπτική συνέντευξη στο αραβικό δίκτυο Saudi Al-Arabiya αναφορικά με τις εξελίξεις στον Λίβανο αλλά και την ένταση που επικρατεί με το Ιράν επανέλαβε την πάγια θέση πως το Ισραήλ έχει κάθε δικαίωμα στην αυτοάμυνα, υπογράμμισε πως ο στόχος της χώρας του δεν ήταν ποτέ οι άμαχοι και τόνισε πως γίνονται όλες οι προσπάθειες προκειμένου οι στρατιωτικές επιχειρήσεις να αποκλείσουν τέτοιες απώλειες.

Σε ερώτηση αναφορικά με το τι αναμένεται να κάνει το Ισραήλ με το Ιράν ο Ιτσχάκ Χέρτζογκ ζήτησε κοινό μέτωπο και συσπείρωση των πολιτών του Ιράν αλλά και του Λιβάνου και σύμπραξη με το Ισραήλ. Αναλυτικά ο Πρόεδρος του Ισραήλ είπε: «Θέλω να απευθυνθώ στον λαό του Λιβάνου και στον λαό του Ιράν: ξυπνήστε! Εάν σταθούμε ενωμένοι μπροστά στο πρόσωπο του κακού μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον».

Εμμανουήλ Χατζηγιάννης
πριν 3 λεπτά

Λίβανος: Τέσσερα νοσοκομεία στο στόχαστρο των ισραηλινών βομβαρδισμών

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τουλάχιστον τέσσερα νοσοκομεία στον Λίβανο έχουν ανακοινώσει ότι αναστέλλουν τη λειτουργία τους χτυπημένα από τις ισραηλινές επιδρομές, ενώ μια οργάνωση υγείας που συνδέεται με τη Χεζμπολάχ γνωστοποίησε ότι 11 νοσηλευτές σκοτώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στο Λίβανο πριν δύο εβδομάδες έχουν κλείσει τουλάχιστον 37 εγκαταστάσεις υγείας, ενώ έχουν χάσει τη ζωή τους δεκάδες γιατροί και νοσηλευτές.

Εμμανουήλ Χατζηγιάννης
πριν 8 λεπτά

Βίντεο: Η στιγμή που οι IDF ανατινάζουν τζαμί στο νότιο Λίβανο

Εμμανουήλ Χατζηγιάννης
πριν 27 λεπτά

17 νεκροί από χτύπημα στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπάλια

Η υπηρεσία πολιτικής άμυνας της Γάζας δήλωσε ότι οι ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπάλια έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 17 άτομα, μεταξύ των οποίων εννέα παιδιά.

«Υπάρχουν 17 μάρτυρες, μεταξύ των οποίων εννέα παιδιά, στις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στην Τζαμπάλια», δήλωσε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής άμυνας Μαχμούντ Μπασάλ σύμφωνα με το Al Jazeera. Οι αριθμοί αυτοί δεν έχουν ακόμη επαληθευτεί ανεξάρτητα από τον Guardian.

Όπως αναφέραμε σε προηγούμενη ανάρτηση, ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι οι δυνάμεις του έχουν περικυκλώσει την περιοχή Τζαμπάλια στη βόρεια Γάζα, λόγω της παρουσίας, όπως ισχυρίζεται, «τρομοκρατών» και των «υποδομών» τους. Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν βάλει τακτικά στο στόχαστρο την Τζαμπάλια, εκτοπίζοντας τους περισσότερους κατοίκους εκεί.

Εμμανουήλ Χατζηγιάννης
πριν μία ώρα

Νέες πληροφορίες για τον δράστη της επίθεσης στο Ισραήλ

Νεότερες πληροφορίες από ισραηλινά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο δράστης της επίθεσης στη Μπερσέμπα ονομάζεται Ahmad al-Uqbi, 29 ετών, από ένα χωριουδάκι Βεδουίνων κοντά στην πόλη Lakiya, σύμφωνα με τις ισραηλινές αμυντικές αρχές.

Ο al-Uqbi είναι κάτοχος της ισραηλινής υπηκοότητας και έχει ποινικό μητρώο, λένε οι αρχές.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες αναφορές εβραϊκών μέσων ενημέρωσης, είχε συγγένεια με τον Muhanad Alukabi, ο οποίος πραγματοποίησε επίθεση με πυροβολισμούς στον ίδιο σταθμό λεωφορείων της Beersheba τον Οκτώβριο του 2015.

Ένας στρατιώτης σκοτώθηκε σε εκείνη την επίθεση, ενώ ένας υπήκοος της Ερυθραίας που θεωρήθηκε λανθασμένα ως δράστης πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε επίσης.

Εμμανουήλ Χατζηγιάννης
πριν μία ώρα

Ισραηλινός ο δράστης της επίθεσης

Η αστυνομία του Ισραήλ για το χτύπημα στη Sheva ανέφερε πως ο δράστης της επίθεσης στο σταθμό λεωφορείων ταυτοποιήθηκε ως Ισραηλινός πολίτης

Εμμανουήλ Χατζηγιάννης
πριν μία ώρα

Ισραηλινός στρατιώτης πέθανε από τραύματα που υπέστη σε μάχες στη Γάζα πριν από τέσσερις μήνες

Εμμανουήλ Χατζηγιάννης
πριν μία ώρα

Ο Αλί Χαμενεΐ βράβευσε τον στρατηγό που χτύπησε με πυραύλους το Ισραήλ

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ παρασημοφόρησε τον διοικητή αεροδιαστημικής των Φρουρών της Επανάστασης για τις πυραυλικές επιθέσεις της Ισλαμικής Δημοκρατίας κατά του Ισραήλ, αναφέρει η ιστοσελίδα του αγιατολάχ.

«Ο Αγιατολάχ Χαμενεΐ απένειμε το παράσημο του Fath στον στρατηγό Αμιραλί Χατζιζαντέχ, διοικητή της αεροδιαστημικής δύναμης των Φρουρών», αναφέρεται. Το «Fath» σημαίνει στα φαρσί «θάρρος».

Το παράσημο απονεμήθηκε εξαιτίας «της λαμπρής επιχείρησης “Ειλικρινής Υπόσχεση”», αναφέρει η ιστοσελίδα, αναφερόμενη στην εν πολλοίς αποτυχημένη βαλλιστική πυραυλική επίθεση της Τρίτης στο Ισραήλ.

Ο 62χρονος Hajizadeh είναι επικεφαλής της αεροδιαστημικής μονάδας της φρουράς από τη δημιουργία της το 2009.

Εμμανουήλ Χατζηγιάννης
πριν 2 ώρες

Όλα όσα έγιναν στην επίθεση στο Ισραήλ

Ο Guardian παρείχε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους πυροβολισμούς στο νότιο Ισραήλ.

Η αστυνομία και οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών δήλωσαν ότι τουλάχιστον ένα άτομο σκοτώθηκε και άλλα 10 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια πυροβολισμών στη Μπερσέμπα του νότιου Ισραήλ, οι οποίοι αντιμετωπίζονται ως «ύποπτη τρομοκρατική επίθεση».

«Οι τραυματιοφορείς ανακοίνωσαν τον θάνατο μιας 25χρονης γυναίκας και απομακρύνουν 10 τραυματίες», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο πάροχος υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης Magen David Adom.

«Πριν από λίγη ώρα ελήφθη αναφορά στο αρχηγείο της αστυνομίας σχετικά με ένα ύποπτο περιστατικό πυροβολισμών στον κεντρικό σταθμό της Μπερ Σεβά», ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας σε ανακοίνωσή του.

«Ένας αριθμός τραυματιών βρέθηκε στο σημείο. Ο τρομοκράτης εξουδετερώθηκε επί τόπου και πολλές αστυνομικές δυνάμεις της νότιας περιφέρειας βρίσκονται στο σημείο», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Εμμανουήλ Χατζηγιάννης
πριν 2 ώρες

Συρία: Τρία αυτοκίνητα είχε στόχο αεροπορική επιδρομή των Ισραηλινών στην πόλη Χομς

Ένας αεροπορικός βομβαρδισμός των Ισραηλινών είχε στόχο τρία αυτοκίνητα που μετέφεραν ιατροφαρμακευτικό κι ανθρωπιστικό υλικό στη βιομηχανική πόλη Χομς της Συρίας, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας, προσθέτοντας ότι προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

Εμμανουήλ Χατζηγιάννης
πριν 2 ώρες

Στιγμιότυπα από το σημείο της επίθεσης στο σταθμό των λεωφορείων

Εμμανουήλ Χατζηγιάννης
πριν 2 ώρες

Τηλεφωνική επικοινωνία του Χακάν Φιντάν με τον Νατζίμπ Μικάτι για την ανθρωπιστική κρίση

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν και ο Λιβανέζος πρωθυπουργός Νατζίμπ Μικάτι συζήτησαν τηλεφωνικά σήμερα τις τελευταίες εξελίξεις, αλλά και την ανθρωπιστική κατάσταση στο Λίβανο, ανέφερε σε μία ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο των Εξωτερικών.

Ο Φιντάν είπε στον Μικάτι ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να υποστηρίξει το Λίβανο στις ανθρωπιστικές ανάγκες του, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Εμμανουήλ Χατζηγιάννης
πριν 2 ώρες

ΤΩΡΑ-Σειρήνες για επίθεση ρουκετών ηχούν στα βόρεια του Ισραήλ

Εμμανουήλ Χατζηγιάννης
πριν 2 ώρες

Νεότερα για την επίθεση στο σταθμό λεωφορείων

Το σοβαρά τραυματισμένο θύμα της επίθεσης στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων της Μπερσέμπα υπέκυψε στα τραύματά της, σύμφωνα με τις αναφορές από τις υπηρεσίες για τις πρώτες βοήθειες.

Άλλοι οκτώ μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, ενώ ο δράστης έπεσε νεκρός από πυρά.

Η αστυνομία ερευνά αν η επίθεση περιελάμβανε τόσο μαχαιριές όσο και πυροβολισμούς από τον τρομοκράτη.

Εμμανουήλ Χατζηγιάννης
πριν 2 ώρες

Επίσκεψη στα στρατεύματα από τον Νετανιάχου

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επισκέφθηκε στρατεύματα κατά μήκος των συνόρων με τον Λίβανο την Κυριακή, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του.

Εμμανουήλ Χατζηγιάννης
πριν 2 ώρες

Επίθεση σε σταθμό λεωφορείων έναν νεκρό

Ένα άτομο σκοτώθηκε και τουλάχιστον 8 τραυματίστηκαν σε μια επίθεση που σημειώθηκε σε δύο σημεία στην Be'er Sheva, συμπεριλαμβανομένου του κεντρικού σταθμού λεωφορείων της πόλης.

Ανθή Κουρέντζη
πριν 3 ώρες

Ισραήλ: Προειδοποίησε το Ιραν ότι θα καταλήξει σαν τη Γάζα και τη Βηρυτό

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Yoav Gallant, προειδοποίησε το Ιράν ότι μπορεί να καταλήξει σαν τη Γάζα ή τη Βηρυτό εάν επιχειρήσει να βλάψει το Ισραήλ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AFP.

«Οι Ιρανοί δεν άγγιξαν τις δυνατότητες της πολεμικής αεροπορίας - κανένα αεροσκάφος δεν υπέστη ζημιά, καμία μοίρα δεν τέθηκε εκτός λειτουργίας», είπε ο Gallant σε μια δήλωση, αναφερόμενη στην πρόσφατη πυραυλική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ.

«Όποιος πιστεύει ότι μια απλή προσπάθεια να μας βλάψει θα μας αποτρέψει από το να αναλάβουμε δράση, θα πρέπει να ρίξει μια ματιά στα επιτεύγματά μας στη Γάζα και τη Βηρυτό», πρόσθεσε ο Gallant.

Το Ιράν είπε ότι η πυραυλική επίθεση, που έπληξε δύο βάσεις της ισραηλινής αεροπορίας, ήταν ως απάντηση στη δολοφονία του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα και του Ιρανού στρατηγού Αμπάς Νιλφορουσάν σε επίθεση στις 27 Σεπτεμβρίου στη Βηρυτό.

Ανθή Κουρέντζη
πριν 3 ώρες

20.000 Παλαιστίνιοι πρόσφυγες εκτοπίστηκαν βίαια από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στον Λίβανο

Ο ΟΗΕ είπε ότι 20.000 Παλαιστίνιοι πρόσφυγες εκτοπίστηκαν βίαια από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε στρατόπεδα στον Λίβανο.

Η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) δήλωσε ότι έχει ενεργοποιήσει καταφύγια έκτακτης ανάγκης για περισσότερους από 4.300 εκτοπισμένους, συμπεριλαμβανομένων Παλαιστινίων προσφύγων, Λιβανέζων και Σύριων.

«Προετοιμαζόμαστε για αυτήν την έκτακτη ανάγκη για εβδομάδες και μήνες», είπε η Dorothee Klaus, διευθύντρια της UNRWA στο Λίβανο.

Ανθή Κουρέντζη
πριν 3 ώρες

Η Ισλαμική Αντίσταση του Ιρακ εξαπέλυσε τρεις επιθέσεις σε ισραηλινές θέσεις στα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν

Η οργάνωση Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε τρεις ξεχωριστές επιθέσεις σε ισραηλινές θέσεις στα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν, σύμφωνα με αναφορές του BBC.

Αυτό έρχεται σε συνέχεια της εκτόξευσης δύο μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε στρατιωτική βάση στα κατεχόμενα την εβδομάδα που πέρασε, σκοτώνοντας δύο Ισραηλινούς στρατιώτες και τραυματίζοντας 24.

Η Ισλαμική Αντίσταση είναι μια ομάδα συμμάχων της Χεζμπολάχ και του Ιράν που αντιτίθενται στο Ισραήλ στην περιοχή.

Το IDF δεν έχει σχολιάσει και παραμένει ασαφές εάν έχει προκληθεί ζημιά.

Ανθή Κουρέντζη
πριν 3 ώρες

Πρόεδρος της Ιρλανδίας: Είναι «εξωφρενικό» για τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις να «απειλούν» την ειρηνευτική αποστολή του ΟΗΕ στα σύνορα μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ

Ο πρόεδρος της Ιρλανδίας είπε ότι είναι «εξωφρενικό» για τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις να «απειλούν» την ειρηνευτική αποστολή του ΟΗΕ στα σύνορα μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ.

Τα σχόλιά του προκάλεσαν την οργή του Ισραήλ, το οποίο απάντησε μέσω δήλωσης της πρεσβείας του στο Δουβλίνο λέγοντας ότι δεν απείλησε τα στρατεύματα, αλλά απλώς τους ζήτησε να κινηθούν για τη δική τους ασφάλεια.

«Είναι εξωφρενικό το γεγονός ότι οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις απείλησαν αυτήν την ειρηνευτική δύναμη και προσπάθησαν να εκκενώσουν τα χωριά που υπερασπίζονται. Πράγματι, το Ισραήλ απαιτεί να απομακρυνθεί ολόκληρη η Unifil που λειτουργεί υπό τις εντολές του ΟΗΕ», δήλωσε ο Michael D Higgins, σε σχέση με την ειρηνευτική αποστολή των 10.000 ατόμων.

Ανθή Κουρέντζη
πριν 4 ώρες

Ο ισραηλινός στρατός είπε ότι σκότωσε τον διοικητή της Χεζμπολάχ, Χάντερ Αλί Ταουίλ

Ο ισραηλινός στρατός αναφέρει ότι η αεροπορία του σκότωσε τον διοικητή της Χεζμπολάχ, Χάντερ Αλί Ταουίλ, σύμφωνα με πληροφορίες του BBC.

Η δήλωση ανέφερε ότι ο Tawil, μαζί με τους Muhammad Haidar και Hassan Nathir al-Ra'ini που σκοτώθηκαν νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, ήταν υπεύθυνοι για έναν αντιαρματικό πύραυλο που έπληξε τα βόρεια σύνορα του Ισραήλ τον Ιανουάριο.

Ο πύραυλος είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός μέλους της ομάδας επείγουσας αντιμετώπισης του Kfar Yuval, του Barak Ayalon, και της 76χρονης μητέρας του.

Η Χεζμπολάχ δεν έχει ακόμη σχολιάσει τη δήλωση του ισραηλινού στρατού.

Ανθή Κουρέντζη
πριν 4 ώρες

Συντρίμμια στο σημείο των εκρήξεων που σημειώθηκαν τη νύχτα στη Βηρυτό

Το «Sky News» απαθανατίζει εικόνες καταστροφής από την Βηρυτό μετά το μπαράζ εκρήξεων το βράδυ του Σαββάτου

viritos.jpg
Ανθή Κουρέντζη
πριν 4 ώρες

Νέος συναγερμός εκκένωσης για περιοχές στο νότιο Λίβανο

Το Ισραήλ μόλις εξέδωσε νέες προειδοποιήσεις εκκένωσης για περιοχές του νότιου Λιβάνου.

Ο αραβόφωνος εκπρόσωπος του στρατού Avichay Adraee προειδοποίησε τους κατοίκους σε περίπου 25 περιοχές να κατευθυνθούν αμέσως βόρεια του ποταμού Awali.

«Οι δραστηριότητες της Χεζμπολάχ αναγκάζουν τον Ισραηλινό Στρατό να δράσει εναντίον του», έγραψε σε ανάρτησή του στο X, προσθέτοντας ότι οι κάτοικοι δεν πρέπει να κατευθύνονται νότια.

«Για τη δική σας ασφάλεια, πρέπει να εκκενώσετε αμέσως τα σπίτια σας.

Όποιος βρίσκεται κοντά σε στοιχεία, εγκαταστάσεις ή όπλα της Χεζμπολάχ θέτει τη ζωή του σε κίνδυνο».

Ανθή Κουρέντζη
πριν 4 ώρες

O IDF λέει ότι σκότωσε τον διοικητή της Χεζμπολάχ που ήταν υπεύθυνος για τον θάνατο δύο Ισραηλινών τον Ιανουάριο

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι σκότωσε τον Hader Ali Taweel, διοικητή της εταιρείας της Χεζμπολάχ στην περιοχή Kfar Kila στο νότιο Λίβανο.

Σύμφωνα με τον στρατό, ο πράκτορας ήταν υπεύθυνος για τα αντιαρματικά πυρά τον περασμένο Ιανουάριο στη βόρεια ισραηλινή κοινότητα Kfar Yuval που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο της Mira Ayalon και του γιου της, Barak Ayalon.

Ο Ali Taweel λειτούργησε μαζί με άλλα μέλη της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Εμμανουήλ Χατζηγιάννης
πριν 4 ώρες

ΤΩΡΑ - Σειρήνες ηχούν στο βόρειο Ισραήλ

Ανθή Κουρέντζη
πριν 4 ώρες

Λίβανος: Αναβολή στην έναρξη της σχολικής χρονιάς λόγω των εντεινόμενων ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών εναντίον της Χεζμπολάχ

Η κυβέρνηση του Λιβάνου είπε ότι τα σχολεία θα αναβάλουν την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους λόγω των εντεινόμενων ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών εναντίον της μαχητικής ομάδας Χεζμπολάχ.

Ο υπουργός Παιδείας, Abbas Halabi, δήλωσε ότι η νέα ημερομηνία έναρξης για τους περισσότερους από ένα εκατομμύριο Λιβανέζους φοιτητές θα είναι η 4η Νοεμβρίου λόγω «κινδύνων για την ασφάλεια», σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Ανθή Κουρέντζη
πριν 5 ώρες

Ο ισραηλινός στρατός προετοιμάζεται για πιθανές εκτοξεύσεις πυραύλων ενόψει της επετείου της 7ης Οκτωβρίου

Ο ισραηλινός στρατός είπε ότι αναμένει πιθανή εκτόξευση ρουκετών μεγάλου βεληνεκούς από τη Λωρίδα της Γάζας ενόψει της επετείου των επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με αναφορές των Times of Israel.

Στρατιωτικές πηγές ανέφεραν στην εφημερίδα ότι ενισχύει την άμυνά της κατά μήκος των συνόρων της Γάζας και στην περιοχή του διαδρόμου Netzarim στο κέντρο της Λωρίδας, όπου ο Ισραηλινός Στρατός διατηρεί ημιμόνιμη παρουσία, εν αναμονή πιθανών επιθέσεων.

Το IDF είπε ότι συντονίζεται επίσης με την αστυνομία και τις ιατρικές υπηρεσίες σε ισραηλινές συνοριακές πόλεις.

«Η Νότια Διοίκηση είναι προετοιμασμένη για άμυνα και επίθεση για πολλά σενάρια κατά τη διάρκεια του επόμενου μήνα, καθώς και να επιτρέψει την ασφαλή διεξαγωγή των εκδηλώσεων μνήμης στις [συνοριακές κοινότητες της Γάζας]», ανέφερε το IDF σε δήλωση που είδε η εφημερίδα.

Αν και μεγάλο μέρος της στρατιωτικής οργάνωσης της Χαμάς έχει εξαρθρωθεί, Ισραηλινοί πράκτορες είπαν ότι μπορεί ακόμα να πραγματοποιήσει επιθέσεις με ρουκέτες.

Αυτή την εβδομάδα συμπληρώνεται ένας χρόνος από τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ, όπου μαχητές της Χαμάς και συμμαχικές ομάδες σκότωσαν περίπου 1.200 ανθρώπους και πήραν ομήρους 251.

Εμμανουήλ Χατζηγιάννης
πριν 5 ώρες

Εκκλήσεις Σολτς για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, επανέλαβε τις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα ενόψει της πρώτης επετείου του πολέμου του Ισραήλ στην περιοχή, ο οποίος ξέσπασε μετά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου υπό την ηγεσία της Χαμάς, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν περίπου 1.200 άνθρωποι και 250 πιάστηκαν όμηροι.

«Δυστυχώς, σε αυτή την πρώτη επέτειο της τρομοκρατικής επίθεσης της Χαμάς στο Ισραήλ, η ειρήνη ή ακόμη και η συμφιλίωση στη Μέση Ανατολή μοιάζουν πιο μακρινές από ποτέ», δήλωσε ο Σολτς σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα.

Η γερμανική κυβέρνηση «συνεχίζει να υποστηρίζει επίμονα την κατάπαυση του πυρός, η οποία πρέπει τώρα επιτέλους να πραγματοποιηθεί», πρόσθεσε.

«Βρισκόμαστε σε στενή επαφή με τους διεθνείς εταίρους μας για να αποτρέψουμε μια περαιτέρω κλιμάκωση της σύγκρουσης», είπε ο Σολτς.

Εμμανουήλ Χατζηγιάννης
πριν 5 ώρες

Νεότερη ενημέρωση για ρουκέτες από το Λίβανο

Οι IDF λένε ότι περίπου 40 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τον Λίβανο στο Ισραήλ από τα μεσάνυχτα

Live Updates

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου