Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Νέο τραπεζικό "άλμα" στο ΧΑ, πάνω από τις 780 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Νέο υψηλό για το 2012 διεκδικεί την Τρίτη ο Γενικός Δείκτης του ΧΑ, κινούμενος ανοδικά από την έναρξη των συναλλαγών και με «φόντο» τις χθεσινές εξελίξεις στη Σύνοδο Κορυφής και τις συνεχιζόμενες επαφές της τρόικας στην Αθήνα.

Έντονα ανοδικά κινείται εκ νέου και ο τραπεζικός δείκτης, με το «βλέμμα» να στρέφεται στις μετοχές των Alpha Bank και Eurobank, αλλά και στα κέρδη έως 11,67% νωρίτερα της ΕΤΕ στα 2,68 ευρώ.

«Οι δύσκολες διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και της Τρόικας και οι εξελίξεις σε ότι αφορά τις EFG Eurobank και Alpha Bank προδιαθέτουν για συνεδρίαση με αρκετή μεταβλητότητα» σχολιάζει στο πρωινό της report η Marfin Analysis.

Από την πλευρά της η Beta Securities αναμένει για σήμερα «το ενδιαφέρον να παραμένει σταθερά εστιασμένο στις διακυμάνσεις και στις εξελίξεις του τραπεζικού κλάδου».



"Είναι λογικό μετά από ένα ράλι αρκετών μονάδων η αγορά να σταθεροποιηθεί πριν την επόμενη κίνηση" σχολιάζει η χρηματιστηριακή,  σημειώνοντας ωστόσο ότι "αν και η κατεύθυνση που φαίνεται ότι θα ακολουθηθεί αυτή την στιγμή έχει περισσότερες πιθανότητες να είναι ανοδική, χρειάζεται αρκετή προσοχή και υπομονή καθώς το εύρος διόρθωσης από τις 790 μονάδες δεν θεωρούμε ότι έχει εξαντληθεί επαρκώς σε χρόνο και μονάδες» τονίζει η Beta. Και αναμένει «εντός των προσεχών ημερών μια ήπια κίνηση προς τις 725 – 720 μονάδες».

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 3,65% στις 777,43 μονάδες, έχοντας βρεθεί νωρίτερα έως το +4,22%.

Για το δείκτη των τραπεζών, τα κέρδη διαμορφώνονται σε 10,34% (από 11,68% νωρίτερα) στις 451,85 μονάδες.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο ΧΑ όγκος 53,32 εκατ. τεμαχίων αξίας 66,5 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 83 μετοχές διαπραγματεύονται με κέρδη, 55 υποχωρούν και 18 διατηρούνται αμετάβλητες.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου