Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Στις φλόγες καταστήματα - 22 προσαγωγές


Από το real.gr
 
22.26- Περισσότεροι από 100 οι τραυματίες αστυνομικοί από τα επεισόδια που βρίσκονται σε εξέλιξη στο κέντο στη Αθήνας.

22.10- Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε σκαλωσιά που βρίσκεται πλησίον της τράπεζας της Ελλάδος.

21.53-
Τρεις πυροσβέστες τραυματίστηκαν από κουκουλοφόρους την ώρα που επιχειρούσαν να σβήσουν την πυρκαγιά στη συμβολή των οδών Ιπποκράτους και Ακαδημίας. Ζημιές προκλήθηκαν και σε πυροσβεστικό όχημα.

21.38-
Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 22 προσαγωγές.

21.00-
Στις φλόγες καταστήματα και τράπεζες στην Κοραή, στην Όθωνος, στη Χ. Τρικούπη στη συμβολή της με την Ακαδημίας και τη Σταδίου. Μεγάλες ζημιές στις προθήκες άλλων καταστημάτων.



20.35- Μεγάλες ζημιές έχουν προκληθεί σε προθήκες καταστημάτων τόσο στον πεζόδρομο της Κοραή όσο και στους γύρω δρόμους. Από τα επεισόδια που συνεχίζονται ανάμεσα σε ομάδες κουκουλοφόρων και αστυνομικές δυνάμεις.



19:48 Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε ρολά καφετέριας που βρίσκεται στον πεζόδρομο της Κοραή και αυτήν την ώρα φτάνουν στο σημείο πυροσβεστικά οχήματα.

19.10- Στη βουλή αυτή την ώρα ο Μίκης Θεοδωράκης προκειμένου να δει από κοντά το φίλο του Μ. Γλέζο, ο οποίος μεταφέρθηκε πριν από λίγες ώρες στο ιατρείο της Βουλής. Και οι δύο θα δουν από κοντά τα όσα διαδραματίζονται αυτές τις ώρες στην ολομέλεια.



19.01-
Νέα ένταση επικρατεί αυτήν την ώρα μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Διαλύονται και πάλι οι διαδηλωτές που νωρίτερα είχαν επιστρέψει στη λεωφόρο Αμαλίας.

18.55- Νέα ένταση στην πλατεία Συντάγματος. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ κάνουν χρήση χημικών στο ύψος της οδού Όθωνος.

18.40- Καλά στην υγειά του είναι ο Μ. Γλέζος, ο οποίος μεταφέρθηκε στο ιατρείο της βουλής σε ημιλιπόθυμη κατάσταση.



18.36- Κλειστοί και άλλοι σταθμοί του μετρό γύρω από το Σύνταγμα. Κλειστοί είναι από τις έξι το απόγευμα όλοι σταθμοί του μετρό περιμετρικά στην πλατεία Συντάγματος. Συγκεκριμένα, κλειστοί είναι οι σταθμοί Σύνταγμα, Ευαγγελισμός, Πανεπιστήμιο και Ακρόπολη. Στους άλλους σταθμούς η κίνηση του μετρό γίνεται κανονικά.



18.35- Εκτεταμένα επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στην Πανεπιστημίου και στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος. Δυνάμεις των ΜΑΤ απαντούν με χηνικά στους κουκουλοφόρους που πετούν πέτρες, ξύλα και μολότοφ. Νωρίτερα ασθενοφόρα έφθασαν στην παλτεία Συντάγματος για να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες σε διαδηλωτές που αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα από την εκτεταμένη χρήση χημικών.



18:17 Με φανερά τα συμπτώματα της δύσπνοιας, εξαιτίας της ρίψης χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις, έφθασε πριν από λίγο στη Βουλή ο Μανώλης Γλέζος ο οποίος δήλωσε ότι τα μέτρα αυτά τα οποία είναι εναντίον του ελληνικού λαού καταλύουν επιπλέον κάθε έννοια συνταγματικής και δημοκρατικής νομιμότητας. Ο κ. Γλέζος έθεσε το ερώτημα γιατί δεν προκηρύχθηκαν εκλογές προκειμένου ό,τι αποφασιστεί να έχει την έγκριση του ελληνικού λαού ενώ κατέληξε λέγοντας «δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει εξέγερση του ελληνικού λαού και ο ελληνικός λαός είναι εξεγερμένος».



18.15- Οι εικόνες από τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας κάνουν το γύρο του κόσμου μέσω διεθνών μέσων ενημέρωσης.



18.10- Παρέμβαση πριν από λίγα λεπτά του Παναγιώτη Λαφαζάνη στην ολομέλεια της Βουλής για τα επεισόδια που γίνονται έξω στην πλατεία Συντάγματος.



18.00- Στο ιατρείο της Βουλής σε ημιλιπόθυμη κατάσταση μεταφέρθηκε ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος λίγα λεπτά νωρίτερα ήταν στην πλατεία Συντάγματος και συμμετείχε στη συγκέντρωση των εργαζομένων.

17.48- Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν η αστυνομική δύναμη που βρίσκεται παρατεταγμένη στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη έκανε χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.



17.36- Περίπου 200 άτομα με κουκούλες βγήκαν από το κτίριο της Νομική στη Σόλωνος και πέταξαν αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ κατά αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες απάντησαν με χρήση χημικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου